La CUP vol que la Diputació de Girona rescindeixi els contractes amb possibles empreses corruptes

La formació diu haver trobat tres contractes amb societats vinculades al cas Manga

La CUP demana a la Diputació de Girona que rescindeixi de forma immediata tots els contractes signats amb empreses implicades en casos de corrupció.

La formació assenyala que porta setmanes investigant possibles vinculacions de l'ens amb el cas Manga –l'escàndol de corrupció per adjudicacions fraudulentes que va esclatar el febrer del 2013- i assegura que ha descobert l'existència d'almenys tres contractes de l'organisme autònom encarregat de la gestió de Tributs, la Xarxa Local de Municipis (XALOC), a empreses implicades en aquest cas.

La setmana que ve tenen previst anar al consell rector de l'ens per exigir "responsabilitats polítiques" ja sigui per "omissió de les obligacions com a dirigents" o per "encobriment d'aquestes males praxis".

Segons la CUP, que assegura portar setmanes investigant-ho, dos dels contractes van ser encarregats l’any 2011 a l’empresa GRS Arc Local SL per un import de prop de 6.200 euros per un concepte de "gestions cadastrals vàries" segons es diu en l'expedient. El tercer contracte va ser l’any 2013 a l’empresa CGI Coordinadora de Gestión de Ingresos per un import de prop de 21.800 euros. En l'expedient es diu que va ser per l'"adquisició de programari de gestió de controls preventius".

La formació afirma que són contractes menors exclosos de concurrència pública que es tiraven endavant amb una dinàmica concreta. Dues persones, nomenades com a personal de confiança del XALOC sense seguir els principis bàsics de contractació de personal de les administracions públiques, "eren les encarregades d’adaptar els plec de clàusules dels concursos públics per facilitar les adjudicacions a l’empresa GRS Arc Local i de l'adjudicació feta pública aquest dijous a través d'alguns mitjans de comunicació per valor de 800.000 euros a l'empresa CGI Coordinadora de Gestión de Ingresos. Aquestes dues persones haurien treballat anteriorment a GRS Arc Local i per l’empresa Tribugest, organisme responsable de multes de Figueres també investigada per la seva vinculació amb el principal implicat en el cas Manga, Àlex Ros.

Lluc Salellas, representant de la CUP a la Diputació de Girona, augura que en les pròximes setmanes és probable que apareixin "nous exemples de contractació d'empreses amb implicats per casos de corrupció". Per això, la setmana que ve assistiran al consell rector del XALOC per exigir "responsabilitats polítiques" ja sigui per "omissió de les obligacions com a dirigents" o per "encobriment d'aquestes males praxis".

Salellas també ha demanat la reobertura del portal de transparència del XALOC, segons diuen actualment inexistent, "perquè tota la ciutadania pugui consultar quines coses s’estan fent bé i quines malament a l’administració pública".