El Consell Comarcal de la Selva va presentar el programa sobre l'acollida d'animals

La sessió anava adreçada a responsables municipals

El Consell Comarcal va organitzar una jornada tècnica dedicada al Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS) sobre la tinença responsable d’animals de companyia dirigida a tots els tècnics i polítics municipals, el passat dimarts 23 de febrer.

El programa de la jornada es va iniciar amb la presentació de la memòria del CAAS 2015 i va continuar amb la problemàtica dels gats feréstecs, la situació actual a la comarca i també a la resta de la demarcació de Girona. Així mateix, també es va donar a conèixer l’experiència de Lloret de Mar i es va presentar el programa de l’ens comarcal per a aquest 2016. En la segona part, es van explicar totes les companyes d'identificació que es duran a terme i, també, el cens i les novetats amb els servei de recollida d'animals perduts o abandonats a la Selva.
L'any 2015, el Centre d'Acollida d'Animals de la Selva ha recollit 619 animals, dels quals 356 havien estat abandonats i ha hagut de ser necessari trobar una llar adoptant.

Tots els responsables municipals que van participar en la sessió es van mostrar interessats portar a terme les campanyes d'identificació, cens i esterilització que ja es van iniciar el 2015 en diferents municipis de la comarca.

La sessió va permetre compartir les experiències dels diferents municipis i consensuar actuacions conjuntes per al 2016, concretament en el tema de les colínies controlades de gats i en les campanyes d'identificació i cens. En aquesta línia, els responsables municipals han valorar molt positivament la línia iniciada per l’ens comarcal ja fa un temps amb el I Fòrum Comarcal de Medi Ambient, que s’ha anat reiterant amb diverses trobades per tractar diversos temes de l’àmbit del medi ambient i el territori.