Roben 200 euros i joies en un pis a Banyoles sense deixar rastre

El propietari de l'habitatge es va trobar la casa desordenada però la porta estava intacta

Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori en un pis de Banyoles on els lladres van fer servir un mètode que es coneix com a 'bumping'. Consisteix a forçar el pany amb una clau i donar-li cops a poc a poc per acabar obrint la porta. Els fets va passar el 18 de febrer passat en un pis del carrer Llibertat.

El robatori es va produir a ple dia i quan el propietari va tornar a casa a la tarda es va trobar que algú hi havia entrat perquè tot estava regirat. Es van endur una ampolla de perfum, unes joies i 200 euros en efectiu. El que més li va estranyar va ser que la porta de l'entrada estava intacta. L'endemà mateix va denunciar els fets.

El mètode utilitzat pels lladres en aquest domicili es coneix com a 'bumping' i consisteix a forçar el pany amb una clau modificada -sol ser de la mateixa marca del bombí- i donar-li cops a poc a poc, normalment amb un martell, mentre es gira per aconseguir obrir la porta. Aquesta tècnica no deixa cap marca aparent i permet l'obertura de la porta encara que hi hagi dues voltes de clau.

Els lladres van accedir al domicili el 18 de febrer passat, a ple dia, i van endur-se una ampolla de perfum, unes joies i 200 euros en efectiu. Quan el propietari va tornar a casa a la tarda va descobrir que algú hi havia entrat perquè tot estava regirat. La porta d'entrada estava intacta. L'endemà va anar a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra que han obert una investigació.

Informació errònia per les xarxes socials

Des de fa uns dies, circulen per les xarxes socials i WhatsApp un missatge on s'alerta que han entrat a robar a dotze domicilis de Banyoles, Cornellà del Terri i Serinyà durant aquest mes.

Es diu que els lladres utilitzen una suposada clau mestre d'una marca de pany concreta que apareix en una foto que acompanya el missatge. Els Mossos d'Esquadra, que han rebut algunes consultes al respecte, neguen que això sigui cert. A dia d'avui només els consta un cas, el del robatori ocorregut el 18 de febrer passat que ha estat denunciat.