La comunitat de veïns porta Escudella Solidària a judici degut a una porta d'emergència

L'entitat acusa els propietaris de tenir prejudicis "classistes i xenòfobs"

La comunitat de veïns ha portat l'entitat social gironina Escudella Solidària a judici per l'obertura d'una porta d'emergència a l'edifici on hi tenen el local.

Els propietaris han presentat una demanda per la via civil i reclamen que l'entitat restitueixi les obres i assumeixi les despeses processals perquè sostenen que les han fet sense permís.

L'entitat, en canvi, ha assegurat que l'obertura de la porta s'ha fet per complir amb la normativa de seguretat vigent.

El portaveu d'Escudella Solidària, Xevi Villarreal, ha recordat que no és el primer cop que els veïns els demanden i lamenta que recorrin a la justícia per forçar-los a marxar. "El motiu real són prejudicis classistes i xenòfobs", ha afirmat.

Villarreal ha assegurat que la porta no és el problema, igual que no ho era la cuina que els veïns van impedir que poguessin instal·lar al local. "El problema són els prejudicis classistes i racistes perquè no saben el que fem i creuen que l'edifici s'omplirà de pobres i de persones d'altres races", ha afirmat Villarreal.

El portaveu defensa que Escudella Solidària és un espai d'intercanvi, de cohesió social i obert a tot el barri. Per això, convida els veïns reticents a visitar el local dels baixos per entendre que no és un lloc conflictiu. "Hem intentat el diàleg sempre, fins i tot la mediació, però no hi ha hagut manera", ha lamentat.

Després del judici d'aquest dimarts, el jutjat resoldrà si dóna la raó als veïns i obliga a tapiar la porta o, per contra, manté que els obres estan ben fetes. "La normativa obliga a tenir sortida d'emergència o sigui que si no ens donen la raó, potser se sortiran amb la seva i haurem de marxar del local", ha conclòs Villarreal.