ERC vol l'AP-7 gratis entre Llers i La Jonquera durant les obres de l'N-II a Pont de Molins

Els republicans diuen que els treballs afecten greument la mobilitat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) reclama la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre Llers i La Jonquera, en els dos sentits de la marxa, mentre durin les obres que s'estan executant a la carretera N-II al terme municipal de Pont de Molins. Aquests treballs estan centrats en millorar el pas de nacional pel pont del riu Muga i, segons els republicans, "estan afectant greument la mobilitat per l'Alt Empordà".

La demanda es va impulsar des d'Agullana i la seva alcaldessa, Marina Gutés, explica que "ja ho hem demanat, per carta, a les autoritats pertinents, sense que fins ara ens hagin donat cap resposta". Gutés avança que "es tracta d'una demanda comarcal i, per aquest fet, ja hem portat el cas a altres municipis de l'Alt Empordà i al Consell Comarcal de l'Alt Empordà també està previst que presentem una moció".

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, també ha participat en la reclamació i a peu de la N-II ha recordat que "el cas de Pont de Molins és un despropòsit més dels molts que fa anys que patim a la carretera nacional, la deixadesa de Foment és de vergonya absoluta". Jordà ha informat que "portarem el cas a Madrid i a la propera Mesa de Portaveus a Foment posarem aquesta problemàtica a sobre la taula".

Jordà argumenta que "estem farts d'escoltar excuses, de tot tipus, i per això no ens creiem que les obres estiguin finalitzades a finals de març i per això posem aquesta solució a sobre la taula". A escala general, la diputada d'ERC al Congrés demana, un cop més, "la gratuïtat de l'AP-7 mentre no s'executi el desdoblament de la nacional II".

Per la seva banda, el senador Jordi Martí explica que el cas de Pont de Molins "està generant importants problemes en el dia a dia dels altempordanesos o qualsevol conductor que passi per la carretera N-II. I tots aquests factors estan generant un impacte negatiu que s'ha de mirar de resoldre".