6 anys i 2 mesos de presó per l'home que va calar foc a un cotxe de la Policia Local de Salt

L'home es volia venjar per l'expulsió del seu germà

L'Audiència de Girona ha desestimat el recurs de la defensa i ha confirmat íntegrament la sentència dictada pel Jutjat penal 3 de Girona, que condemnava Rabby Azzahir a 6 anys i 2 mesos de presó i a pagar una multa de 2.520 per un delicte d'obstrucció a la justícia, un delicte de danys mitjançant incendi i un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. A l'hora d'imposar-li la pena, li han apreciat un atenuant d'arravatament perquè conclouen que va actuar ofuscat per l'ànim de venjança.

La sentència conclou que el 18 de novembre del 2011 el condemnat "enfurismat per l'expulsió del seu germà, va decidir revenjar-se". Al punt de mira hi tenia, sobretot, un caporal dels Mossos d'Esquadra a qui culpabilitzava de la situació. Cap a les tres de la tarda, va agafar un bidó ple de líquid inflamable i un encenedor de gas i va anar cap a la comissaria de Salt, que aleshores estava al carrer Major 165.

Un cop allà, es va apropar a un cotxe patrulla de la Policia Local de Salt que hi havia aparcat al carrer, va ruixar el capó i el sostre amb benzina i li va calar foc. Les flames van alertar agents que hi havia dins la comissaria, que ràpidament van sortir a fora per "sufocar l'incendi i interceptar l'acusat".

"L'acusat, en veure que li apropaven policies, els va llançar líquid molt inflamable del bidó mentre els cridava 'us mataré', 'us cremaré a tots', 'no us apropeu' i 'al que s'apropi el cremo'", recull la sentència.

Quan l'acusat es va veure envoltat pels policies, es va començar a llançar gasolina al damunt "com si es volgués immolar". Un sergent de la Policia Local de Salt va aprofitar el moment per tirar-se-i al damunt i, amb l'ajuda de la resta d'agents, el van reduir.

Quan el van detenir, l'acusat va començar a dir que tota la culpa era del caporal dels mossos i insistia amb dir que pagaria per l'expulsió al Marroc del seu germà petit i que aniria "a per ell". L'acusat el culpava de l'expulsió perquè aquest caporal va ser un dels principals testimonis de l'acusació en un judici en el que el seu germà petit va acabar condemnat per un robatori amb força.

A banda de la pena de presó, Azzahir també haurà d'indemnitzar l'Ajuntament de Salt amb 2.096,20 euros pels danys i desperfectes causats al vehicle policial.