La plantilla de l’antic hotel Selvamar de Lloret de Mar no treballarà fins que hagi cobrat

Una vintena de treballadors han rebut xecs sense fons

La plantilla de l’hotel Marina Sand de Lloret de Mar (Selva) – antigament anomenat Selvamar- té clar que no tornaran a treballar si no cobren els sous endarrerits que els deu l’empresa. D’entrada, la nova companyia que ha adquirit l’hotel els ha informat que arrencaran la temporada aviat i que han de començar a treballar a partir del 15 de març. No obstant això, l’empresa els deu nomines endarrerides de novembre per valor de més de 35.000 euros a gran part de la plantilla.

A més, aquesta passada setmana, una vintena de treballadors s’han emportat una desagradable sorpresa en no poder cobrar el xec de la nomina del passat novembre per manca de fons. “Convocarem una vaga indefinida si no cobrem tots; no podem treballar fins que no hàgim rebut els salaris endarrerits”, ha explicat el president del comitè de l’empresa, José Luis Sánchez. El president espera que la situació es desencalli definitivament entre dilluns i dimecres d’aquesta propera setmana. A principis de la setmana passada, part dels treballadors van presentar-se al ple de Lloret de Mar per demanar als grups polítics que escoltessin les seves reivindicacions, els ajudessin i fessin d’intermediaris per trobar una sortida a la situació que viu la plantilla des de fa mesos. Els treballadors van poder parlar amb el grup d’ICV-EUiA de Lloret de Mar que va incloure les seves demandes en un punt del plenari i, finalment, també van poder parlar amb l’alcalde de la vila i el regidor de Turisme, que es van comprometre a donar-los un cop de mà.

No obstant això, aquests darrers dies, una vintena de treballadors han viscut una desagradable sorpresa en veure com no podien cobrar els xecs que els havien donat des de l’empresa, referents al sou del mes de novembre, perquè la companyia no tenia fons. En total, la firma havia repartit uns 50 xecs. “Els han hagut de tornar amb la conseqüent despesa que això suposa que són més de 70 euros que han hagut d’abonar els mateixos treballadors”, ha lamentat el president del comitè d’empresa i representant de CCOO a l’hotel. “No volem més xecs, ja hem exigit que ens paguin com s’havia fet sempre per transferència bancària”, ha afegit Sánchez.

Segons han detallat des del comitè, no és la primera vegada que els treballadors viuen una situació similar. Ara fa unes setmanes, quan volien cobrar els salaris del mes d’octubre, alguns d’ells també van trobar-se que no hi havia fons. “Ara tinc notificats una vintena de persones que no han cobrat el xec de novembre, jo inclòs, i tot això puja a més de 35.000 euros”, ha explicat Sánchez. “I sé que hi ha més gent que, per por de trobar-se sense fons, no han anat a comprovar el seu xec”, ha afegit.

En principi, l’empresa els deu diversos mesos. Concretament el mes de novembre i la liquidació a part de la plantilla i a set treballadors fixos també els deuen el mes de desembre i la paga extra de gener. Ara per ara, després de diverses reivindicacions, la companyia ha pagat tots els sous endarrerits del mes d’octubre. “Els nous propietaris ens ha escrit un correu electrònic de disculpa pels últims inconvenients però la gent ja desconfia, és la tercera o quarta vegada que es disculpen”, ha criticat el president del comitè d’empresa.

Per tot i això i davant l’inici de la nova temporada de primavera i estiu, la plantilla ha decidit que no tornaran a la feina si no cobren tots els sous endarrerits. Normalment, l’hotel acostumava a obrir deu mesos o fins i tot més però enguany, amb el canvi de propietaris, han decidit arrencar començar al mes de març. En principi, la companyia ha informat als treballadors que haurien de començar a treballar el 15 de març. “Això ens han dit també des de l’agència que ha reservat gran part dels llits. Queda molt poc temps per arreglar-ho”, ha comentat Sánchez. Un termini que encara posa més pressió per trobar una solució. “No treballarem fins que no haguem cobrat, convocarem una vaga indefinida fins que no haguem cobrat els sous endarrerits”, ha remarcat Sánchez qui, al mateix temps, ha avançat que tornarà a intentar parlar amb el regidor de Turisme del consistori.

No obstant la tensió, Sánchez ha explicat que espera que tota la situació es desencalli entre aquest proper dilluns i dimecres, quan s’han de reunir amb la companyia i els gestors. “Hi ha una agència que ha fet reserves importants per tot l’any i ha posat diners, sabem que no volen que se’ls escapi”, ha comentat Sánchez. Fins ara, els treballadors no han parat de fer mobilitzacions i manifestacions per reivindicar el pagament dels sous endarrerits.