Una nova app permet seguir els terratrèmols al món en temps real

Es troba disponible per a iOS i Android

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una nova aplicació gratuïta per a conèixer, en temps real, els terratrèmols que es produeixen al món. L’app està disponible per a telèfons mòbils i tauletes amb sistemes iOS i Android.
 
A través d’aquesta eina, el Servei Sismològic de Catalunya de l’ICGC informa de manera automàtica dels sismes que es produeixen al territori català i a les zones properes. I, per a complementar aquesta informació, el Centre Sismològic Euromediterrani proveeix, també en temps real, les dades dels terratrèmols més significatius d’arreu del món, extretes de les diferents xarxes sísmiques existents.
 
La primera versió d’aquesta aplicació ofereix:
 
- La llista dels terratrèmols registrats
- L’hora en la qual s’han produït
- La seva geolocalització i la distància dels epicentres
- Un mapa interactiu amb la representació d’aquests epicentres
- Un filtre per regions i per magnituds
- La possibilitat de rebre avisos dels darrers sismes
 
El desenvolupament del SISMOCAT s’emmarca en l’esforç de l’ICGC per a posar a l’abast de la ciutadania eines cartogràfiques i sismològiques innovadores aprofitant les noves tecnologies. L’Institut ofereix, per exemple, el Pintamaps (una eina per a personalitzar els mapes), l’ull del temps (per a visualitzar els canvis en el paisatge català) o l’Instamaps (per a confeccionar cartografia a mida). Totes aquestes eines són consultables i accessibles al betaportal de l’ICGC.