Unes 1.800 persones desfilaran a la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval de Tossa

És rècord de participació amb 28 colles

El Carnaval de la Costa Brava Sud arriba aquest cap de setmana a la recta final amb la ja famosa “Ressaca del Carnaval” de Tossa. Així, demà divendres es portarà a terme la primera edició del sopar de les colles de carnaval a partir de les 8 del vespre al Pavelló d’Esports. Aquesta activitat neix de la voluntat que entre les Colles de Carnaval creïn vincles entre elles i, a més, puguin passar una bona estona totes plegades la vigília de la Gran Rua.

Tanmateix, dissabte, a partir de les 11 del migdia, es celebrarà també per primera vegada un concurs de disfresses al carrer, tallers de maquillatge gratuïts i una gran cercavila carnavalesca que passarà per Av. Ferran Agulló, Av. Costa Brava, Carrer Nou, Carrer La Guàrdia, Carrer dels Socors i acabarà en el Passeig de Mar. Són activitats adreçades a tots els públics per venir a gaudir d’una gran diada carnavalesca a Tossa. Qualsevol persona disfressada que vagi pel carrer pot optar al premi. I a partir de les 5, es portarà a terme la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval, amb sortida de la Rambla Joan Maragall, seguint per Av. Ferran Agulló, Av. Catalunya i acabant davant del parc de bombers. Tot seguit, es realitzarà el concurs de coreografia en el pavelló d’esports, i posteriorment, un fi de festa a l’alçada de l’esdeveniment amb l’entrega de tots els premis.

A la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval, que enguany tindrà prop de 8.000 euros en premis, hi ha inscrites 28 colles, entre carrosses i comparses; i hi desfilaran unes 1.800 persones de Tossa, Olot, Lloret, Sant Feliu de Guíxols, Bescanó, Campllong, Vidreres, Mollet del Vallés, Pineda, Riells, Massanes, Llagostera i Quart. Aquesta xifra provoca que, enguany, Tossa tingui el seu Carnaval més multitudinari i espectacular, ja que les colles locals han tornat a guanyar a les poblacions on han participat.

El regidor de Festes, Ignasi Sallés, explica que “hem treballat molt per aconseguir posar el nom de Tossa com un dels llocs de referència del Carnaval a la província i, a dia d’avui, podem dir que és una realitat. A diferència dels anys anteriors, enguany, s’ha volgut que la Ressaca del Carnaval no només sigui la Rua i el fi de festa. S’han creat activitats durant tot el dia perquè tots els visitants puguin gaudir d’un dia rodó de Carnaval i de tot el nostre municipi”.  

Cal recordar que els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han impulsat un any més el Carnaval de la Costa Brava Sud, un projecte dels tres municipis engegat l’any 2012 que pretén promocionar conjuntament els seus carnavals i, en especial, les desfilades de carrosses i comparses. Així mateix, es torna a celebrar el Concurs Instagram del Carnaval de la Costa Brava Sud amb l'etiqueta #carnavalcostabravasud i destacar també que l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Tossa, amb el suport de 9 restauradors de la vila, organitza per cinquè any consecutiu la campanya gastronòmica “El Carnaval i la Cuina del Bacallà”, de l’1 al 29 de febrer.