Puigdemont promet redoblar compromisos per afrontar les emergències socials de Salt

El president s'ha reunit amb els alcaldes del Gironès

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet la primera visita oficial a les comarques gironines des que és president de la Generalitat. A primera hora, ha despatxat des de la seu del Govern i ha fet una visita a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Després, s'ha traslladat fins a Salt (Gironès), on ha mantingut una breu trobada amb l'alcalde, ha signat el llibre d'honor i ha fet dues visites: una a l'oficina municipal d'habitatge i l'altra al Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) situats al sector centre.

El president de la Generalitat ha explicat que la visita a Salt li permet "reprendre el fil" que havia deixat com a alcalde de Girona amb la població veïna. "Em semblava important reprendre-ho ara com a president, perquè és essencial per a Salt, per a l'àrea urbana de Girona i per al nou país", ha explicat Puigdemont que ha assegurat que la vila demostra quines són les prioritats per a Catalunya.

"Hi ha prioritats molt marcades i a Salt es demostra de quina manera es poden sumar esforços entre administracions per fer front a les pobreses que tenim i a emergències socials que van des de l'habitatge a l'energia passant per alimentació i l'escolarització", ha detallat Puigdemont. El president ha posat èmfasi amb el compromís interpolític i marcadament social amb el qual Salt afronta "amb valentia i claredat" aquests reptes.

En aquest punt, Puigdemont ha promès que des de la Generalitat "es redoblen els compromisos" de tirar endavant projectes prioritaris per a Salt amb l'objectiu de "donar resposta efectiva i concreta als drets fonamentals per a la dignitat de la gent".

Després de fer la visita, el president s'ha traslladat fins a l'Euses on ha presidit una reunió d'alcaldes del Gironès. A la porta s'ha trobat amb el seu successor, Albert Ballesta, que li ha explicat que ha hagut de suspendre el ple extraordinari de cartipàs que hi havia convocat aquesta tarda perquè no ha aconseguit el suport que necessitava de l'oposició per aprovar-lo. "Has fet bé", li ha respost Puigdemont. Ballesta negociarà amb els grups de l'oposició per buscar aliances que li permeti aprovar una proposta. L'objectiu és convocar un nou ple extraordinari la setmana vinent si aconsegueix un acord.