Desarticulen tres organitzacions criminals i detenen 25 persones a Lloret en dos anys

S'han pogut interceptar 21 quilos de cocaïna i haixix

L’estreta col·laboració entre els cossos de la Guàrdia Civil de Girona i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) durant els darrers dos anys ha permès desarticular tres organitzacions criminals i s’han detingut 25 persones de diferents nacionalitats. En total, s’han fet 16 registres en garatges i immobles i s’ha comissat més de 35 quilos de cocaïna, haixix, marihuana, metamfetamina i diverses substàncies que s'utilitzen per crear la droga.

També han decomissat 128.000 euros i 20.000 més falsos. Les relacions entre els dos cossos van començar a principis del 2014 amb l'objectiu d’investigar i desmantellar diverses organitzacions i bandes que operaven a les comarques gironines i, concretament, a Lloret de Mar. En un principi, la col·laboració només es basava en la canalització de la informació que els agents locals aconseguien al carrer però, posteriorment, es va anar avançant i treballant de forma conjunta.

A principis del 2014, la col·laboració entre els dos cossos es resumia a que els agents de la Policia Local de Lloret de Mar passaven a la Guàrdia Civil la informació que tenien o rebien durant la seva tasca diària pels carrers del municipi. Els agents contrastaven la informació i els membres de la Guàrdia Civil de Girona s’encarregaven d’investigar el cas. D’aquesta manera, a principis del 2014 els dos cossos policials van arrencar l’operació anomenada ‘Vengradis’ que va permetre desarticular una banda formada per persones d’origen àrab que es dedicava al tràfic de drogues, concretament haixix i cocaïna.

Poc després va arrencar la segona operació, ‘Escamerlá’. En aquest cas, es tractava d’una organització criminal formada per persones de nacionalitat espanyola i veïns de Lloret de Mar que es dedicaven a traficar amb metamfetamina. Cap dels membres de la banda tenia feina però tots ells mantenien un nivell de vida molt alt. La investigació va durar pràcticament un any i un cop desarticulada, el principal cap de la banda va ingressar a presó per ordre judicial.

La tercera operació que han portat a terme els dos cossos policials va començar a principis d’aquest mes de febrer. Es tracta de l’anomenada ‘Operació Molillor’ que va iniciar-se el passat estiu quan agents dels dos cossos van conèixer que hi havia un grup dedicat al tràfic de cocaïna a Lloret de Mar i que venia la droga a altres municipis propers i fins i tot a pobles de la demarcació de Barcelona i Lleida.

Segons informa la Guàrdia Civil, la banda estava “perfectament jerarquitzada”. Cada membre tenia una activitat determinada. El grup el conformaven diverses persones de nacionalitat espanyola, marroquina i uruguaiana que podien arribar a distribuir uns 300 grams de cocaïna a la setmana.

En total i amb aquestes tres operacions, els agents han aconseguit comissar sis quilos de cocaïna, 15 de pol·len d’haixix, cinc de marihuana, cinc de metamfetamina i quatre quilograms més de substàncies que els delinqüents utilitzaven per prepara la droga com cafeïna o altres productes. També han aconseguit decomissar tota mena d’utensilis per manipular la droga com balances i 128.000 euros i 20.000 més falsos.

En total, els agents van registrar 16 habitatges i garatges i es va detenir a 25 persones de diverses nacionalitats. Uns resultats que, tal i com apunten des dels dos cossos policials, els impulsen a continuar mantenint estretes relacions per poder localitzar noves organitzacions i bandes delictives en aquesta zona.