Atrapen un lladre de 19 anys que ha comès prop d'una desena de robatoris a Olot en quatre mesos

La policia ja va detenir fa unes setmanes dos còmplices que l'ajudaven

El jove delinqüent, que és de procedència marroquina i viu a Olot, ja havia comès robatoris quan era menor d'edat. Ara té 19 anys i continua sumant delictes al seu historial. De fet, en només quatre mesos, ja n'ha arribat a cometre prop d'una desena a la capital de la Garrotxa, on es mou a l'hora d'actuar.

El passat novembre, aquest noi va entrar a diversos habitatges i negocis de la ciutat. Ho feia en companyia de dos còmplices, a qui els mossos ja van detenir a principis de gener i que, d'ençà d'aleshores, són a presó.

En concret, el grup va forçar la porta del darrere d'una perruqueria (d'on es van endur un assecador, xampús i monedes entre d'altres), va robar fins a dues vegades en un basar (on van sostreure productes i 200 euros en efectiu) i va entrar en un habitatge i un garatge. De dins la casa, van agafar-ne la vitroceràmica, un aspirador, un televisor, un carro de la compra i un joc de tornavisos. Del garatge, diverses eines, entre les quals trepants i radials.

Els dos còmplices, que tenen 21 anys, van entrar a presó el 14 de gener. També són de procedència marroquina i s'enfronten a condemnes per usurpació, desobediència a l'autoritat i robatoris amb força.

El jove de 19 anys va continuar lliure fins el passat 10 de febrer. Va ser aleshores quan els mossos, que ja li seguien la petja en el marc de la investigació pels diferents robatoris, el van aconseguir detenir. Però després de passar davant del jutge, el noi va quedar en llibertat amb càrrecs i va tornar a ser al carrer.

Hi torna a la plaça Amèrica

No han passat massa dies fins que ha tornat a actuar. Aquest cop, en companyia d'un altre lladre, el jove es va dedicar a rebentar cotxes que hi havia aparcats a la plaça Amèrica d'Olot. Aquests robatoris van tenir lloc aquest dimarts pels voltants d'un quart de dues del migdia. En concret, els dos lladres van obrir dos vehicles.

Del primer, que pertany a un instal·lador, en van sostreure una bandolera. Com que van veure que a dins no hi havia res de valor, van obrir un altre cotxe i van optar per abandonar la bandolera allà dins. D'aquest segon cotxe, se'n van endur diversos objectes, entre els quals una serra.

El propietari, però, va tornar al lloc poc després que marxessin. L'home va alertar els Mossos d'Esquadra i una patrulla va localitzar els dos lladres per la zona. Els joves carregaven una motxilla amb tornavisos, dins de la qual hi havia la serra que havien robat. A més, com que van desfer-se de la bandolera deixant-la al cotxe, els agents també van poder imputar-los aquest altre delicte.

De totes maneres, el jove de 19 anys ja torna a passejar-se per Olot. Després de declarar davant del jutge, ha tornat a quedar en llibertat amb càrrecs.