Comença el procés participatiu de la C-32 a Blanes

L'Ajuntament obre una web amb tota la informació i posarà informadors a peu de carrer

L'Ajuntament de Blanes preveu iniciar el procés participatiu sobre el perllongament de la C-32 el pròxim 19 de febrer quan es posarà en marxa una web des d'on la ciutadania trobarà tota la documentació sobre el projecte i tots els passos que es faran en un procés que acabarà el 17 d'abril amb una consulta. Està previst que s'imprimeixin fulletons informatius i també que hi hagi agents que informin a peu de carrer per atendre els dubtes dels ciutadans alhora que faran una enquesta.

Un cop feta la consulta, es presentarà la memòria del procés. L'equip de govern assegura que "sigui quin sigui el resultat de la consulta, es comprometen a valorar-ho en un ple on es decidiran les mesures a adoptar". El web http://participac32.blanes.cat és on a partir del 19 de febrer els ciutadans trobaran la informació de tot el procés participatiu i documentació del projecte de perllongació de la C-32. Entre els temes recollits, hi ha l'explicació de com participar-hi, el calendari previst, la normativa de participació, els llocs on físicament es podrà consultar la documentació si no es té accés a internet, i les preguntes més freqüents respecte el projecte que es portarà a votació al final del procés.

Així mateix, hi ha penjada la documentació administrativa de diversos àmbits institucionals i administratius, com ara el conveni amb Abertis –l'empresa concessionària de l’explotació de l’autopista C-32-, els acords plenaris; o bé el trasllat que l’Ajuntament de Blanes va fer a la Generalitat de Catalunya demanant la moratòria de les obres.

Finalment, també hi ha les alternatives a la perllongació de la C-32 que reclamen des de la Plataforma Aturem la C-32. Es tracta del desdoblament de la carretera d'accés a la Costa Brava, la GI-682; la Ronda de Circumval·lació Nord de Blanes des de Valldolig; el Desdoblament de Lloret a Vidreres per la C-63; el Carril-Bus entre Blanes i Lloret i el projecte de xarxa ferroviària entre aquests dos mateixos municipis.

El calendari fins al ple

Està previst que es faci un reunió informativa amb el personal de l'Ajuntament de Blanes, que s'imprimeixin díptics i cartells que inclouran la informació bàsica del projecte i detalls del procés. Tot aquest material es distribuirà a equipaments municipals, escoles, botigues i bars perquè arribi al màxim nombre de persones. Per complementar aquesta tasca, hi haurà informadors a peu de carrer que faran una enquesta sobre el projecte de la C-32 i el mateix procés participatiu.

La següent fase –durant la qual se seguirà informant a peu de carrer- serà la de debat i recollida de propostes, amb una previsió que es pugui fer entre mitjans de març i mitjans d’abril. El que es farà serà dissenyar el material específic per informar a la ciutadania sobre la jornada de consulta i també una sessió de debat amb ponents que ajudin a situar l’àmbit de discussió i intercanvi d’idees.

Després que s’hagi fet la jornada de la consulta, prevista pel 17 d’abril, vindrà la tercera etapa de presentació de la memòria del procés a la ciutadania redactada pel Grup Motor, format exclusivament per tècnics i l’empresa contractada per l’Ajuntament de Blanes per assessorar en el procés, The Whatsons.

El darrer tram que tancarà aquesta fase, així com tot el procés participatiu, tindrà lloc en una sessió plenària. Durant les reunions del Grup de Seguiment –on participen representants dels grups polítics, tècnics del consistori i membres de la Plataforma Aturem la C-32-.

L'equip de govern s'ha compromès a "valorar en un ple on es decidiran les les mesures a adoptar respecte la voluntat que haurà expressat la ciutadania, sigui quin sigui el resultat de la consulta".

La consulta, el 17 d'abril

Els ciutadans majors de 16 anys podran participar en la consulta responent si està a favor o en contra del projecte de perllongació de la C-32 amb dues úniques opcions de resposta, Sí o No. Falta definir com es desenvoluparà la consulta, prevista el 17 d'abril. Entre els temes que cal acotar hi ha el nombre de punts de votació –haurà de ser presencial- i quin sistema es farà servir per comprovar que el votant està inscrit al padró municipal.

El desembre passat, la Generalitat va donar llum verda al perllongament de la C-32 després de consensuar-ho amb els alcaldes de Blanes, Lloret de Mar, Tordera i Tossa de Mar que reclamaven una solució urgent per millorar el trànsit a la zona.

El Govern també va donar llum verda a l'estudi informatiu i redacció del projecte constructiu de la circumval·lació que anirà des d'on finalitzarà el futur ramal, a la zona de les Alegries, amb la rotonda de Cala Canyelles. L'obra s'ha dividit en dues fases, la primera és l'ampliació de l'autopista C-32 entre Blanes i Lloret de Mar amb un cost de 71 MEUR i, en principi, les obres començaran el proper mes de maig. La segona fase, que donarà continuïtat fins a la carretera de Tossa de Mar, arrencarà el segon semestre de 2018.