Jutgen un acusat d'apunyalar un home a Girona a través de la finestreta del cotxe

El processat assegura que només es va defensar

Durant dos dies, l'Audiència de Girona jutja un veí de Salt (Gironès) que s'enfronta a 9 anys de presó acusat d'un intent d'homicidi. Segons les acusacions, cap a dos quarts de dotze del 12 d'abril del 2014, l'acusat Antonio P. R. es va apropar a un cotxe que hi havia aparcat en un descampat del barri de Santa Eugènia. A dins, hi havia la víctima amb dues amigues seves.

De sobte, i a través de la finestreta del copilot, l'acusat va treure un navalla d'11 centímetres de filla i va començar a apunyalar la víctima. El jove va poder aturar algunes estocades mentre sortia del vehicle a través de la finestra. L'agressió va continuar a fora del cotxe fins que la víctima va aconseguir desarmar l'acusat. El jove va rebre almenys dues ganivetades al tòrax, en zona vital.

La víctima ha assegurat al judici que no tenia cap enemistat amb l'acusat i que només es coneixien "de vista, del barri" perquè era fill d'una veïna seva. El jove ha explicat que quan l'acusat es va apropar al cotxe, va pensar que li volia dir alguna cosa o que li volia demanar foc. Segons el seu relat, l'atac va ser per sorpresa. "L'únic que deia era fill de puta et mataré", ha explicat la víctima. Una de les noies que estava dins el cotxe quan va començar l'atac, ha assegurat que l'acusat repetia en to agressiu: "Tu amenaçaràs el meu fill? Tu amenaçaràs el meu fill?".

Quan el van desarmar, l'acusat va fugir i les amigues de la víctima el van portar fins a l'hospital. Algunes de les ganivetades van afectar zona vital i va necessitar un drenatge toràcic, transfusió de sang i sutura quirúrgica. També li van haver de tractar altres talls defensius a les mans, quan va aturar la fulla del ganivet per evitar que l'apunyalés.

Mataria al fill

Antonio P. R., en canvi, ha assegurat que ell caminava tranquil·lament pel carrer quan la víctima se li va apropar. "Va venir primer a mi cridant i amenaçant-me", ha assegurat. Aleshores, continua relatant, la víctima li va donar una plantofada. "M'hi vaig tornar, vam començar a forcejar i al final el vaig punxar per treure-me'l de sobre", ha explicat.

L'acusat assegura que ell i la víctima tenien mala relació perquè vivia com a ocupa al mateix bloc que la seva mare. S'havia barallat amb la dona perquè li van recriminar que tingués la llum punxada de la comunitat. "I anava dient pel barri que mataria al meu fill", ha afegit l'acusat, que al·lega que ell no va buscar problemes i que va ser la víctima qui el va atacar primer.

Antonio P. R. també ha assegurat que és consumidor habitual de drogues i alcohol i que el dia dels fets havia consumit heroïna, tranquil·litzants i cervesa. La mare de l'acusat, a més, ha consignat diners per fer front a la possible indemnització que hagi de pagar a la víctima.

El judici continuarà dijous a l'Audiència de Girona on declararan els pèrits i les parts formularan les conclusions i els informes abans que el cas quedi vist per a sentència.