Detenen un home de 67 anys que tenia 950 plantes de marihuana en un garatge d’una casa de Blanes

També busquen al propietari de l'immoble que podria estar implicat

El detingut és un home de 67 anys de Barcelona imputat per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i que aquest dissabte al vespre ja va ser traslladat a al comissaria dels Mossos d’Esquadra per prendre-li declaració. Posteriorment, està previst que passi a disposició judicial dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. Paral·lelament, les investigacions han permès comprovar que hi hauria un altre responsable del cultiu, un home de 59 anys i de nacionalitat francesa, propietari de la casa, i contra el qual s’ha cursat una ordre de recerca.

La plantació es trobava al garatge de la casa, que s’havia dividit en dos habitacles independents d’uns 60 metres quadrats cada un d’ells. En un hi havia les plantes ja crescudes, de més 1,50 metres d’alçada, mentre que a l’altre hi havia diversos esqueixos en fase de creixement. En total, els policies van confiscar 950 plantes de marihuana. Els dos espais estaven totalment aïllats de l’exterior. D’aquesta manera, no s’escapava cap olor de marihuana i així evitar que algú pogués detectar la presència de la plantació.

L’operatiu per desmantellar la plantació va arrencar el divendres passat, 12 de febrer, gràcies a la col·laboració ciutadana. En concret, la policia va rebre una trucada anònima on s’alertava que en una nau prop de la GI-682 a Blanes s’hi estava cultivant marihuana. Dissabte al matí, diversos efectius del cos, van fer les primeres perquisicions i van dirigir-se a l’adreça que havia facilitat el denunciant anònim.

Allà van trobar el detingut que no va tenir cap inconvenient en mostrar-los la nau industrial que hi havia dins del perímetre de la propietat. Un cop allà, els agents van començar a sospitar perquè a la façana posterior de la casa van localitzar una sortida d’extracció de fums força grossa i màquines de refrigeració dissimulades i amagades rere unes canyes i prop del garatge. Durant la inspecció ocular, els agents també van veure com en un traster situat a uns 30 metres del garatge s’hi amuntegaven uns 500 testos petits, productes químics destinats al cultiu de plantes i diversos materials.

Per tot això, els agents van demanar a l’home que els obrís i deixés entrar al garatge. El detingut s’hi va negar. Per això, els policies van demanar una autorització judicial i, ahir mateix, van poder accedir a l’interior del garatge acompanyats de la secretària judicial pels volts de tres quarts de nou de la nit.

Les instal·lacions estaven molt protegides amb una porta de difícil accés. A més, la plantació comptava amb tota mena d’estris i material per cultivar les plantes com làmpades de calor, ventiladors, filtres de tub o llums calorífiques. Un material que permet doblar el nombre de collites de les plantacions que es fan a l’exterior, a l’aire lliure.

Els agents policials van tallar les plantes i van lliurar el detingut als Mossos d’Esquadra. D’altra banda, les plantes s’han enviat a uns laboratoris de Barcelona que mitjançant uns estudis i analítiques podran determinar el THC de les plantes, el grau de substància estupefaent que té la marihuana. En aquest sentit, els agents asseguren que donat el nombre de plantes que han localitzat, els responsables podien arribar a aconseguir més de 4,2 milions d’euros (MEUR) cada any amb la venda de la droga. Uns càlculs que fan a la baixa, comptant que només es farien tres cultius a l’any en comptes dels quatre habituals en aquesta mena de plantacions i que es vendria a tres euros el gram quan normalment aquesta droga es ven a cinc euros el gram.

La operació s’ha allargat fins ben entrada la matinada d’aquest diumenge. Actualment, la investigació continua oberta per poder enxampar i detenir el segon sospitós de ser responsable de la plantació, el propietari de la casa que té 69 anys i nacionalitat francesa. En aquest sentit, ja s’ha cursat una ordre de recerca i captura.