La remodelació del passeig de Llafranc costarà més 1,6 MEUR i arrencarà la propera tardor

El projecte conserva al màxim l’essència del nucli costaner, els materials i la vegetació del passeig actual

L’Ajuntament de Palafrugell, al Baix Empordà, destinarà més 1,6 MEUR en la remodelació del passeig Cypsele de Llafranc. Aquest dissabte s’ha fet la presentació del projecte que ha reunit unes 150 persones. El nou projecte vol conservar al màxim l’essència del nucli costaner, els materials i la vegetació actual. S’ha previst millorar els aspectes de mobilitat i engrandir l’espai destinat als vianants.

En principi les obres arrencaran aquesta propera tardor i està previst que finalitzin el proper 2017. El consistori costejarà íntegrament les obres i s’ha previst una execució pressupostària plurianual. Aquest 2016 es destinaran 450.000 euros i la resta anirà al pressupost de l’any vinent. El procés de redacció del projecte ha comptat amb la participació ciutadana que ha pogut dir la seva en les jornades participatives que es van portar a terme. La redacció del projecte ha anat a càrrec de BCR Arquitectes i s’actua en la renovació del passeig tant a nivell de la superfície com del subsòl del propi passeig, a nivell de clavegueram, instal·lació d’enllumenat públic, subministrament d’aigua i demés serveis.

La remodelació engloba des de l’inici del passeig de la banda de la riera, fins a l’accés del port nàutic. La zona de la plaça del Promontori queda afectada només a l’espai comprés entre la línia d’edificacions del costat de mar i la platja. La circulació des de l’entrada del passeig fins a la plaça Promontori serà de sentit únic amb una amplada inferior a l’actual. De la plaça fins el port es mantindrà el doble sentit per facilitar-ne el seu accés. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori estaran a un sol nivell. Pel que fa a la vegetació del passeig, es manté l’arbrat existent, característic de l’indret, i es reordenarà les zones enjardinades.

Segons l’alcalde, Juli Fernández, “és un projecte ambiciós, una aposta estratègica i que recull bona part de les aportacions fetes pels veïns”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde, Albert Gómez, ha comentat que l’objectiu de la iniciativa és “modernitzar” el passeig. El cost aproximat d’aquesta actuació serà de més d’1.600.000 euros, que finançarà l’Ajuntament de Palafrugell, sense contribucions especials, en una obra que requerirà d’una execució pressupostària plurianual i que es preveu començar a executar aquesta tardor, després de la temporada turística. La previsió és finalitzar-la el 2017. En el pressupost 2016 es destinen 450.000 euros per a l’inici de les obres, i la resta anirà a càrrec del pressupost de l’any vinent.

El procés de redacció d'aquest projecte ha comptat amb la participació de la ciutadania i l’equip redactor ha recollit les principals aportacions realitzades a través de les jornades participatives. La primera reunió va tenir lloc el 14 de febrer de 2015; mentre que en la segona, la del 25 d'abril, es van exposar, d’una banda, com anava avançant la redacció del projecte i com s’hi traslladaven les aportacions de la ciutadania fetes a la primera reunió. A més, també es van debatre i es van recollir les aportacions dels assistents en relació a temes on hi havia opcions diverses. “Hem intentat introduir totes les visions en el projecte”, ha conclòs el tinent d’alcalde.