Girona sanciona finalment els impulsors del Vol Gastronòmic amb 6.215 euros

Van retirar l'estructura amb tres mesos de retard

Havia de ser un projecte per dinamitzar i promoure la gastronomia i ha acabat amb una sanció de més de 6.000 euros. L'Ajuntament de Girona finalment ha fixat la multa que hauran de pagar els impulsors del Vol Gastronòmic, un espai de cuina en directe que ha estat més d'un any situat a un lloc privilegiat de la ciutat.

El projecte és d'iniciativa privada però el consistori els va permetre instal·lar-lo en un espai públic emblemàtic com és el pont de Pedra. El Vol Gastronòmic no ha obtingut els resultats esperats (entre d'altres, havia de ser itinerant) i els impulsors s'hi van enganxar els dits.

L'estructura va situar-se al pont de pedra a principis de l'estiu de 2014 i l'autorització per ocupació de via pública era per a un any i caducava el 30 de juny del 2015. Tot i esgotar el termini, els impulsors del projecte mantenien la gran estructura al pont de Pedra. L'ajuntament va mantenir diverses trobades amb els amos per tal d'arribar a una solució i ja va avisar que no els tremolaria la mà a l'hora d'imposar una sanció per incompliment d'aquests terminis.

Més de quatre mesos pendents de la sanció

Els serveis jurídics han estat estudiant detalladament el cas, que no té precedents. Segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, ja s'ha aprovat el plec de càrrecs i això permet imposar un import concret, que ascendeix a 6.215 euros. La regidora ha argumentat que el procés ha estat lent perquè els serveis jurídics volien analitzar el cas amb profunditat per evitar escletxes legals i també perquè els responsables del Vol no han recollit cap de les notificacions que els han enviat.

Finalment, el consistori ha optat per publicar un edicte al Butlletí Oficial de la Província (BOP) on s'anuncia la sanció. "És una via del tot legal que ens dona moltes garanties i ens permet continuar la tramitació de l'expedient sancionador", ha remarcat Madrenas. A partir d'ara, els sancionats tenen un període per presentar al·legacions i, si no ho fan, la sanció ja serà ferma. La regidora assegura que la multa "està molt ben justificada" i creu que no hi haurà cap impediment legal perquè s'acabi cobrant.

D'altra banda, Madrenas apunta que aquest expedient sancionador seguirà el procediment habitual. És a dir, si els responsables no abonen la sanció voluntàriament, els serveis jurídics i econòmics aplicaran els mecanismes per acabar cobrant-la per la via executiva. L'import de la multa supera amb escreix les quanties d'altres sancions imposades per infraccions relacionades amb ocupació de via pública.