L'alerta d'un pediatra destapa un cultiu de marihuana en un pis de Blanes

Els mossos detenen un home de 47 anys i troben 166 plantes

El cas que ha permès desmantellar la plantació de marihuana arrenca ara fa un mes i mig. Abans de Nadal, els Mossos d'Esquadra de Blanes (Selva) van rebre diversos avisos sobre la presència del cultiu. Els veïns de l'edifici, entre els quals hi ha un pediatra, es queixaven que se sentia una forta olor a marihuana. El metge, que té consulta als baixos del bloc, va explicar a la policia que la ferum li impregnava el despatx i arribava a ser molt molesta no només per a ell, sinó també per als seus pacients.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per saber a quin pis s'hi estava cultivant droga. La recerca no només els va permetre trobar-lo, sinó també descobrir que el seu inquilí, per fer créixer la marihuana, punxava electricitat de la xarxa. De fet, el pis tenia donada la llum de baixa des del setembre i el detingut s'havia connectat directament a l'estesa de l'edifici.

Després de rebre l'autorització judicial, els mossos van fer una entrada i registre al pis el passat 2 de febrer. Durant l'escorcoll, els agents van localitzar una habitació on hi creixien 166 plantes de marihuana de diferents mides. En total, totes elles tenien un pes de 15 quilos.

Per afavorir-ne el creixement, l'inquilí havia muntat tota la infraestructura que acompanya aquests tipus de cultius. A l'habitació, entre d'altres, hi havia diverses làmpades de calor, ventiladors, una estesa elèctrica i d'extracció de fums, sacs de sorra i fertilitzants. A més, perquè la llum del sol no entrés a l'habitació, l'home havia abaixat totes les persianes havia tapat els vidres amb cartrons i paper d'alumini.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el responsable de la plantació, un home de 47 anys, per un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.