Detenen una veïna de Santa Coloma per estafar onze persones amb bitllets d’avió inexistents

La imputada, amb antecedents per fets similars, va embutxacar-se més de 21.500 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 42 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Farners per onze delictes d’estafa.

Els fets es remunten al passat mes de desembre del 2015 quan agents de la comissaria de Girona van començar a rebre denúncies relacionades amb una possible estafa vinculada a la venda de bitllets d’avió. Totes les víctimes explicaven que havien realitzat pagaments a una dona que els havia assegurat que aconseguiria bitllets d’avió per viatjar als seus països d’origen, majoritàriament situats al sud d’Amèrica, a molt bon preu.

La unitat d’investigació es va fer càrrec del cas i, finalment, es van registrar un total d’onze estafes. Donat que la detinguda no treballava ni tenia una agència de viatges, totes les víctimes hi havien contactat telefònicament i, després d’acordar-ho, feien un ingrés a un compte bancari que els hi facilitava. Normalment, els afectats ingressaven entre 600 i 700 euros per bitllet d’anada i tornada a països com Cuba, Colòmbia, Uruguai o Argentina.

La detinguda, coneixedora del funcionament de les agències de viatges, feia córrer la veu dient que podia aconseguir bitllets d’avió molt econòmics, per sota del preu de mercat. Mitjançant el boca-orella, diverses persones van pagar-li pels bitllets d’avió. En alguns dels casos no van haver-hi irregularitats però, moltes altres persones, van fer el pagament i no van rebre res. D’altres només van rebre el bitllet d’anada i no el de tornada.

Fins i tot, en alguns dels casos, hi va haver-hi persones que no van poder viatjar durant les festes nadalenques, tal i com havien previst, o que un cop estaven als seus països d'origen es trobaven sense possibilitat de retornar a l’estat espanyol.

Una seixantena d'afectats més

Finalment, el passat 26 de gener, els agents van detenir la dona per onze delictes d’estafa. En total, la imputada s’hauria embutxacat més de 21.500 euros. A més, els agents tenen coneixement que hi hauria una seixantena més d’afectats arreu de Catalunya i de l’estat espanyol. Les poblacions on es concentren la majoria de les víctimes són Girona, Santa Coloma de Farners, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, diverses poblacions de la demarcació de Barcelona, La Seu d’Urgell o Reus.

La dona, de nacionalitat espanyola i amb antecedents pels mateixos fets delictius, va passar el 27 de gener a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Des dels Mossos d’Esquadra aconsellen comprar sempre els bitllets d’avió o per fer qualsevol viatge en llocs oficials, de confiança i seguretat legal.