Desmantellada una plantació amb 2.000 plantes marihuana en una nau industrial de Taialà

La nau estava habilitada per cultivar marihuana en grans quantitats

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Municipal de Girona van desmantellar el passat 29 de gener una nau industrial situada al barri de Taialà de Girona dedicada al cultiu de la marihuana. Els mossos han denunciat dos homes per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
El passat 29 de gener la Policia Municipal de Girona va esbrinar que al carrer Castell de Bellaguarda, al barri de Taialà, hi hauria una nau industrial on es cultivava marihuana.
 
Els agents locals es van adreçar al lloc dels fets per fer comprovacions i van localitzar una nau industrial de la qual se’n desprenia  una forta olor a marihuana. Tanmateix es va comprovar que hi havia el comptador de llum manipulat.
 
De la nau industrial en van sortir dues persones a qui van identificar, dos homes de 42 i 48 anys de nacionalitat holandesa i senegalesa amb domicilis a Figueres i Roses respectivament. Els agents van entrar a la nau industrial i van constatar que efectivament hi havia una gran plantació de marihuana.
 
La unitat d’investigació dels mossos es va fer càrrec de les actuacions i va intervenir grans quantitats de material, entre els quals 123 focus transformadors, 22 filtres, 13 extractors, 1 centrifugadora, 9 ventiladors i centenars de testos per a la producció d’esqueixos, dos palets plens de sacs amb terra vegetal, dos dipòsits de plàstic de gran capacitat per subministrar aigua als habitacles i moltes restes de plantes vegetals.
 
La nau, que estava llogada, es dividia en dues grans estructures prefabricades,  i un habitacle ubicat a un nivell superior, totes simulaven estructures aïllants de càmeres frigorífiques per mantenir l’interior en condicions òptimes de cultiu.
 
Els dos homes investigats seran citats properament per declarar davant l’autoritat judicial competent.