Dos inversors obriran una instal·lació de 'wakeboard' a Maçanet de la Selva

El projecte es troba en fase de tramitació

Els inversors Michael Rene Verkoelen i Josep Dosta Denís han iniciat els tràmits per a obrir unes instal·lacions per a la pràctica de l'esport del 'wakeboard' (o esquí de cable) al municipi de Maçanet de la Selva.

L'emplaçament escollit són uns terrenys situats als entorns de la masia de Can Companys, amb l'objectiu que es pugui practicar l'esquí-surf. La superfície total ocupada serà de 23.961 metres quadrats i inclou la construcció d'una bassa, de 5.000 metres quadrats de superfície i 2 metres de fondària, en la qual es realitzarà la pràctica esportiva.

Segons ha explicat l'alcalde de Maçanet de la Selva en declaracions a AraGirona.cat, Antoni Guinó, "aquest és un projecte que hi portem molt de temps tramitant-lo i serà una molt bona novetat pel municipi", ha comentat el batlle que considera l'activitat esportiva com un futur pol d'atracció de visitants al poble. "Poder realitzar una activitat d'aquest tipus lluny del mar resulta atractiu", ha dit.

La bassa estarà impermeabilitzada amb una làmina de polietilè. Hi hauran, també, dues basses annexes, de 260 i 175 metres quadrats de superfície, per retenir les onades que es puguin generar, i disposaran de vegetació aquàtica.

El cable estarà sostingut per politges instal·lades en dues torres d'uns 8 o 9 metres d'alçada situades en cadascun dels extrems de la bassa. Les instal·lacions auxiliars (vestuaris, serveis, taquilles) s'ubicaran en edificis prefabricats de fusta amb l'objectiu d'aconseguir una millor integració paisatgística.


 
Es preveu omplir la bassa amb les aigües pluvials de la conca de recepció de la finca, d'unes 16 hectàrees de superfície. A aquest efecte es modificarà el drenatge de la zona col·locant un tub corrugat a l'entrada del camí veïnal per tal de conduir les aigües pluvials cap a la cuneta del camí de Can Companys. Les aigües recollides es dirigiran cap a un dessorrador situat al costat del camí des d'on es bombaran a la bassa. Les aigües que no es condueixin a la bassa continuaran, mitjançant un sobreeixidor, fins al rec de Can Súria pel mateix drenatge actual.

L'ubicació

La finca se situa en un entorn de camps de cereals de secà i vegetació forestal de pi i alzina surera. Es preveu l'adequació de la franja de protecció contra incendis forestals.

Els terrenys en els quals es desenvoluparà l'activitat estan ocupats ara mateix per les instal·lacions d'una hípica. El sistema de drenatge actual està constituït per cunetes de camins, en cap cas forma part d'una xarxa natural de drenatges amb un hàbitat associat als entorns més humits. Per tant, es considera que la seva modificació no tindrà incidència ambiental apreciable. No obstant això, atesa la naturalesa dels drenatges i la topografia de la conca de recepció, es considera que el volum d'aigua recollit difícilment pot garantir les necessitats d'aigua de l'activitat i es podrien necessitar fonts alternatives d'aigua.


Els tràmits

El projecte es va aprovar inicialment en el transcurs de la Junta de Govern Local (JGL) a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva celebrat el 3 d'agost de l'any passat, posant seguidament l'expedient del projecte a informació pública a través del web del consistori per a poder-hi presentar al·legacions en el termini de 30 dies.

La documentació final fou entregada el 23 de desembre de 2015 al Registre dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat de Girona. Aquest organisme va resoldre el 25 de gener d'enguany sol·licitar a l'Ajuntament que reclami un informe a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) un cop s'acordi l'aprovació inicial del Pla especial,específicament pel que fa al subministrament d'aigua per omplir la bassa prevista.

Amb tot, el consistori ja va procedir a realitzar aquests tràmits i ahir durant el ple ordinari va aprovar el projecte provisionalment. Ara es troba en mans d'Urbanisme que podria aprovar-lo definitivament a finals d'aquest mes.