Marcos Sanza i Manuel Fernández guanyen el 31è Cros de Caldes de Malavella

Els atletes del CA Valls Andorra s’han imposat en la cursa absoluta de júnior, promesa i sènior masculí

Els atletes Marco Sanza i Manuel Fernández, del CA Valls Andorra, s’han imposat en la cursa absoluta de júnior, promesa i sènior masculí del Cros de Caldes de Malavella que s’ha celebrat aquest diumenge, 31 de gener. Els atletes andorrans han estat primer i segon, acompanyats a la tercera posició per Arnau Turon (CA Olot-Terra de Volcans). El júnior del CA Lloret-la Selva, Bouba Sabally, ha estat també sempre al capdavant d’aquesta cursa, però avui els júnior feien una volta menys.

En la cursa que s’ha disputat a Caldes de Malavella, cal destacar les categories de veterans en què els atletes d’entre 35 i 44 anys han ofert un espectacle de nivell, ja que molts dels corredors de fons segueixen en un alt estat de forma i el nivell competitiu és màxim. Enrique Luque (Rios Running Team) ha estat el vencedor en la cursa d’M35 i M40 just per davant del guanyador de la temporada passada, Jaume Domingo (CE California Esports), Òscar Lòpez, del CE Montornès, ha estat el tercer en arribar a meta. La cursa ha estat realment intensa des de la sortida, ja a la primera volta un grup capdavanter liderat per Luque ha anat seleccionant els atletes capaços de seguir el ritme. A la darrera volta, però, s’ha posat tota la llenya al foc i Luque ha sabut mantenir l’avantatge suficient sobre els seus perseguidors per creuar la meta com a vencedor.

Pel que fa a la categoria femenina, l’atleta d’Arbúcies Anna Quílez (CA Lloret – La Selva) ha demostrat la seva superioritat en vèncer en un circuit dur i ple de canvis de ritme. La d’Arbúcies ha arribat a meta per davant d’Esther Guerrero [CA Manresa] i Judit Pujol [GEiEG], segona i tercera, respectivament.

Pel que fa a les veteranes ha estat Loiuse Brown (CA Sant Celoni) qui ha dominat i guanyat la cursa conjunta que feien aquestes categories que avui segons normativa de la IAAF corrien agrupades de 5 en 5 anys. Per darrere arribaven a meta Clara Angelica Esparza (CE Montornés) i Trinidad Serrano (Cornellà Atlètic).

L’excel•lent circuit instal•lat a una zona pròxima als serveis del centre de la població però que alhora compta amb la proximitat de boscos i zones verdes, anomenada la rambla d’en Rufí, ha estat un marc magnífic per gaudir de molt bones curses en aquesta matinal atlètica. Tot això acompanyat del fet que fos Campionat de Catalunya per a veterans ha propiciat que els seus companys de club els acompanyessin, augmentant així la participació mitjana del circuit gironí, fins a arribar als gairebé 900 atletes.