Mor als 71 anys Jordi Negre, primer director del 'Punt Diari'

El periodista va dirigir el rotatiu el 1979

El periodista Jordi Negre i Rigol, de 71 anys, va morir dissabte a Figueres (Alt Empordà), la ciutat on va néixer el 24 de juliol de 1944, segons ha confirmat aquest diumenge 'El Punt Avui'.

Negre va ser el primer director del 'Punt Diari', que va sortir al carrer el 24 de febrer del 1979. Formava part d'una generació de periodistes que va fer els seus primers passos a l'emissora de l'Església de Figueres.

Després es va traslladar a Barcelona, on va col·laborar amb diversos mitjans, com el 'Diario de Barcelona', del qual va ser enviat especial a Al-Aaiun, quan el Sàhara va deixa de ser colònia espanyola. Anys més tard, Negre també va col·laborar amb altres mitjans com 'El Periódico' i 'El Punt'. El 1979 Negre va ser escollit per dirigir el diari comarcal 'El Punt Diari', que s'editava des de Girona.

El rotatiu va ser la gènesi d''El Punt' i de l'actual 'El Punt Avui'. Un any després, el periodista va sortir del diari i es va especialitzar en informació i comunicació municipal, coincidint amb els primers ajuntaments democràtics. Va estar molt lligat a l'Hospitalet de Llobregat, on va ser cap de premsa. Posteriorment, va ser cap de gabinet de Presidència. Va escriure llibres relacionats amb la informació municipal i va ser president de l'Associació Catalana d'Informadors de les Administracions Locals.