Banyoles no denunciarà els enverinaments de gossos al Pla de l'Ametller fins que la investigació hagi conclòs

L'alcalde diu que "s'ha fet tot el que calia"

L'Ajuntament de Banyoles no denunciarà els enverinaments de gossos al Pla de l'Ametller que hi ha hagut aquest mes de gener fins que la investigació dels mossos hagi conclòs. És la resposta de l'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, davant la demanda d'ICV a l'oposició de ser més contundents davant aquest fet. Segons l'alcalde, "no és que ens vulguem escaquejar de res" sinó que ara mateix el més important és que no hi hagi més morts de gossos, col·laborar amb la investigació i deixar que s'arribi fins al final per després prendre una decisió. Noguer ha defensat que l'equip de govern "ha fet tot el que calia".

Preguntat per les últimes novetats, ha dit que no hi ha la certesa que l'enverinament es produís en un espai públic però que no hi ha res concloent perquè no s'ha trobat cap resta del verí utilitzat a la zona durant les tasques de neteja. A dia d'avui han mort un total de vuit gossos i tres gats més van ser enverinats aquest gener a la zona del Pla de l'Ametller. Els Mossos d'Esquadra continuen amb la investigació per trobar el culpable però no és fàcil ja que durant la neteja de la zona no s'ha trobat cap resta del verí utilitzat, excepte el que tenien els animals després d'haver menjat la carn enverinada. Tampoc hi ha la certesa que l'enverinament es produís a una zona pública, com és la zona enjardinada del Pla de l'Ametller, sinó que podria haver passat en una finca privada però no hi ha cap indici que així ho confirmi.

L'Ajuntament de Banyoles defensa que s'està fent "tot el que calia" i es recorda que la zona continua precintada i amb cartells informatius que alerten als propietaris del perill d'enverinament de mascotes. "El més important ara és que no morin més animals", subratllava aquest matí l'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer.

Preguntat per si han presentat una denúncia als mossos, Noguer ha respost que s'esperaran al final de la investigació per decidir-ho. Segons ha dit, "sempre som a temps de personar-nos a la causa; no és que ens vulguem escaquejar de res". L'alcalde respon així a la demanda d'ICV, a l'oposició, de presentar la denúncia i ser més contundents davant aquest fet. Per la seva banda la CUP, també a l'oposició, ha reclamat un protocol d'actuació i coordinació entre tots els agents per la detecció i prevenció de casos de maltractament i recollida d'animals morts a la via pública i més conscienciació des ciutadans.

Des de l'Ajuntament es creu que aquest és un cas puntual d'algun veí que ha volgut prendre's la justícia per la seva mà perquè estava molest o enfadat amb els propietaris de gossos o amb aquestes bèsties. Un fet que l'alcalde ha condemnat, recordant que el que ha passat és un delicte i que s'actuarà amb contundència si es troba el culpable.

Fa deu dies que no hi ha constància de nous casos d'enverinament a la zona.