'Informal' del xef gironí Marc Gascons, entre els deu millors restaurants del món segons la CNN

L'establiment es troba a Barcelona

El restaurant Informal by Marc Gascons ha estat escollit per la cadena CNN com un dels deu millors restaurants nous arreu del món. Segons la cadena, el projecte de Gascons destaca "per les interpretacions de la seva cuina mediterrània i catalana". Entre els seus plats de temporada i proximitat destaca els nyoquis cremosos amb salsa de mantega i tòfona negra i l'espatlla de cabrit a la brasa de carbó, oli d'herbes i verduretes saltejades. "Un lloc per veure i ser vist", conclou la ressenya. El restaurant va obrir portes a principis de l'any passat dins del luxós hotel The Serras.

Entre els deu restaurants citats, l'establiment que el xef gironí ha obert a la capital catalana és l'únic escollit a nivell de l'Estat. El xef s'ha mostrat satisfet per aquest important reconeixement i ha assegurat que l'anima a seguir en la direcció actual. "És un reconeixement a la feina feta i a l'esforç de tot un equip, i posa en valor el tipus de cuina pel qual apostem sense dubtes, amb productes frescos i de productors d'aquí, perquè al final la nostra cuina és un aparador de la gran quantitat i qualitat dels productes de casa nostra", ha manifestat.

Altres restaurants premiats

Entre els deu restaurants ressenyats, només n'hi ha dos d'europeus a banda de l'Informal: Frenchie de Londres, a les ordres de Gregory Marchand, i Le Bon Saint Pourcain de París. D'Àsia la CNN destaca tres espais: el japonès Hide Yamamoto de Macao, el restaurant de cuina peruana Coya de Dubai i l'afrancesat Maison 1888 de Danang (Vietnam); només un d'Àfrica, l'Urban Grill d'Accra (Ghana), així com un altre d'Oceania: l'Osteria Oggi d'Adelaide (Austràlia).

Per últim, Amèrica està representada en el seu hemisferi nord pel nord-americà Made Nice, nou restaurant dels propietaris del triestrellat Eleven Madison Park de Nova York, i en la seva vessant sud per Cozinha Artagao de Rio de Janeiro (Brasil).

Una trajectòria d'èxit

Marc Gascons és un dels exponents de la cuina gironina i catalana. Format a l'Escola d'Hostaleria de Girona, va adquirir la passió per la cuina a casa, ja que la seva família és propietària del restaurant Els Tinars de Llagostera. Entre d'altres, ha adquirit experiència en establiments com Can Gaig (Barcelona), L'Esguard (Sant Andreu de Llavaneres) i Sant Pau (Sant Pol de Mar).

A més de les cuines de Carme Ruscalleda i Carles Gaig, Gascons també va aprendre de Martín Berasategui, amb una estada de mig any al 1999. A finals d'aquest mateix any es va incorporar ja definitivament a la cuina d'Els Tinars, on segueix en l'actualitat com a responsable juntament amb la seva germana Helena, que dirigeix la sala.

Al 2005 va ser finalista al premi al millor cuiner de l'any que atorga anualment l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i un any després va ser finalista en la categoria de millor cuiner jove. El 2008 va ser escollit millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast i aquest mateix any va aconseguir la primera estrella Michelin per al restaurant Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, el mateix any en què l'Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a millor cuiner jove.