El Consell Comarcal de la Selva dóna continuïtat a l'Oficina Jove

S'han iniciat les visites als tècnics dels municipis adherits

Els responsables de l’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal estan visitant en aquesta nova legislatura- des del 2007 que es porta a terme a la comarca- per presentar els nous tècnics de joventut del projecte tècnics compartits de joventut.

Si bé és cert que es tracta de la continuïtat d’aquest projecte i que s’inicia amb la redacció dels Plans Locals de cada ajuntament i amb el desenvolupament dels projectes que se’n derivin, en els darrers mesos i fruit dels canvis a l’Oficina Jove s’ha cregut oportú fer una ronda de visites a tots els municipis que participen en el projecte de tècnics compartits. D’aquesta manera, els responsables municipals poden tenir una primera trobada amb els nous tècnics.

Durant aquesta setmana, el conseller de Joventut del Consell Comarcal de la Selva, Joan Antoni Hervías, juntament amb el responsable de l’Oficina Jove, Xevi Amat i el tècnic del municipi es reuneixen amb el regidor i o alcalde del municipi per presentar-los el nou tècnic i, alhora, exposar-los les seves prioritats en matèria de Joventut durant aquesta legislatura.

La primera reunió ha estat amb l’Ajuntament de Vidreres i el d’Amer, respectivament. Aquest dimecres s’han reunit a Vilobí d’Onyar i Riudellots de la Selva. La resta de reunions seran a Tossa de Mar, dijous 28; divendres, 29 a Anglès, Bonmatí i a la Cellera de Ter i, finalment, dilluns 1 de febrer a Breda.


En els darrers mesos hi ha hagut diversos canvis a l’Oficina Jove de la Selva que han provocat la incorporació de nous tècnics. Així, a Anglès, la Cellera de Ter i Bonmatí la nova tècnica és la Tanit Baldiz. A Breda, Tossa, Sant Feliu de Buixalleu i Fogars de la Selva així com al servei de Salut de l’Oficina Jove és la Clara Romaguera. L’Ariadna Peralta és la nova tècnica del programa Garantia Juvenil i David Martós és el dinamitzador de l’Oficina Jove de la Selva.


Pel que fa a aquest 2016, l’Oficina Jove de la Selva ha planificat un conjunt d’actuacions que s’aniran desenvolupant per fases i progressivament durant l’actual exercici i que inclouen la Redacció del Pla Local, que es desenvoluparà entre els mesos de gener i març; la redacció del projecte per a la subvenció de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya de Catalunya, que es farà a finals del mes de març; l’exposició dels plans i projectes a l’equip de govern i joves, a principis d’abril; la presentació de la subvenció de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, també a l’inici dl mes d’abril. Seguidament es passarà a una fase nova amb el desenvolupament dels projectes del Pla, que anirà de maig a octubre i, finalment, el mes de novembre es farà la redacció de la memòria i la justificació per a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.


Paral•lelament, es faran diverses reunions amb regidors i tècnics de joventut d’altres municipis per assessorar-los en la redacció del Pla Local de Joventut, així com també en d’altres projectes que tinguin previst endegar durant aquesta legislatura. Entre els municipis que ja han demanat suport al Consell per a la redacció del Pla Local hi ha tenen una reunió concertada Vilobí d’Onyar i Blanes, que ja tenen una reunió concertada. Pel que fa Maçanet de la Selva, els tècnics de l’Oficina Jove de la Selva es van reunir amb la regidora de Joventut, Natàlia Figueras, i la tècnica municipal per l’assessorament en la redacció del Pla Local.