El PSC considera una 'deslleialtat' al Ministeri de Defensa la queixa pel retorn de factures en català

Els socialistes de Figueres acusen a Canet (ERC) de trencar ponts de diàleg amb el ministeri i fer-los enfadar

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Figueres ha lamentat la polèmica iniciada el passat 26 de juliol quan el vicealcalde, Francesc Canet (ERC), va denunciar que el Ministeri de Defensa va retornar tres factures escrites en català. Segons els socialistes aquesta acció podria complicar les negociacions pel futur del Castell de Sant Ferran després que 'la ciutat havia consolidat ponts de col·laboració i entesa' amb l'exèrcit. No només això, des del grup a l'oposició han titllat l'acció del republicà de ser una 'gran deslleialtat institucional'.

Amb tot, el grup municipal considera que Canet ha utilitzat un fet que ells qualifiquen de 'puntual' per fer 'una intervenció clarament electoralista', expliquen. Des del PSC diuen que el Ministeri de Defensa porta anys acceptant factures presentades en català i que el retorn de les darreres factures es deu només a una 'acció unilateral i poc afortunada d'un membre de l'exèrcit que no té res a veure amb la política habitual del Ministeri', han dit.

Finalment els socialistes asseguren que mateix Francesc Canet -acompanyat per Santi Vila i  la diputada pel PSC, Montse Palma- van poder comprovar la bona predisposició dels representants ministerials durant una reunió celebrada fa poques setmanes a Madrid. En aquest sentit el PSC de Figueres apunta que 'la intervenció electoralista de Francesc Canet no ajudarà a consolidar el procés negociador obert entre la ciutat i el Ministeri de Defensa', culpant al republicà de qualsevol possible problema en un futur entre el consistori i el Ministeri.

Per la seva banda Canet no ha volgut entrar a valorar les crítiques socialistes assegurant que 'passo de polèmiques barates'. El que sí ha volgut comentar el vicealcalde és que 'si el tema del museu al Castell de Sant Ferran acaba malament serà per l'absoluta incapacitat negociadora amb el Ministeri que ha demostrat el PSC els darrers dos anys que han estat dins el govern i no pels incidents dels darrers dies', diu Canet. El republicà no s'explica que l'acusin de 'deslleialtat institucional' després que 'el PSC va presentar un mes després de ser expulsats del govern una moció incendiaria en contra del Ministeri de Foment', ha reblat.