Descarten que els subfusells trobats a Vidreres tinguin relació amb el terrorisme

Jané assegura que les armes tipus kalàixnikov estaven carregades

La investigació oberta arran de la troballa de dos subfusells amagats en una zona boscosa de la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres (Selva) descarta que les armes puguin estar relacionades amb el terrorisme jihadista.

"La investigació continua oberta però no apunta cap a aquest camí, sinó cap a un tipus de delinqüència comuna que no és de tipus terrorista", ha afirmat el conseller d'Interior, Jordi Jané. Segons ha detallat el conseller, les dues armes llargues tipus kalàixnikov estaven carregades amb munició, tot i que un dels dos subfusells estava en millor estat de conservació que l'altre.

D'altra banda, Jané ha avançat que la setmana que ve nomenaran el nou director territorial d'Interior que substituirà Albert Ballesta.

La troballa

Un operari de la brigada municipal de Vidreres (Selva) que estava treballant a la urbanització Aiguaviva Park va trobar dilluns cap a la una de la tarda una bossa amb els dos subfusells i munició amagats en una zona boscosa. Són dues armes de foc llargues tipus kalàixnikov que, segons fonts de la investigació, estaven embolcallades amb llençols i dins una bossa de plàstic.

L'operari, en descobrir les armes, va avisar immediatament els vigilants del municipi, que van alertar els Mossos d'Esquadra. Els mossos van obrir una investigació per seguir el rastre de les armes i intentar esclarir d'on provenen, qui les va amagar al bosc i si s'han pogut fer servir per cometre algun delicte.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que els dos subfusells estaven carregats amb munició i, per tant, llestos per fer servir. Tot i això, una de les dues armes estava en més bon estat de conservació que l'altra.

Jané admet que, davant l'alerta terrorista internacional, una troballa d'aquest tipus sempre obliga a investigar a fons per esbrinar si poden ser armes relacionades amb algun possible atemptat. "La investigació no sembla que apunti cap al terrorisme jihadista, sinó que sembla que les armes estarien relacionades amb un tipus de delinqüència comuna", ha explicat el conseller.

Nou director territorial, la setmana vinent

El conseller d'Interior, que aquest dimecres ha presidit a Girona la cloenda del Congrés de l'Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya, ha anunciat que la setmana vinent nomenaran el nou director dels serveis territorials d'Interior a les comarques gironines. Substituirà Albert Ballesta, que deixarà el càrrec després de la seva investidura com a alcalde de Girona. No ha volgut desvetllar, però, el nom del substitut.