Detenen un pedòfil de Girona que assetjava menors i els reclamava fotos íntimes

L'home simulava ser un jove de 16 anys que feia un treball d'anatomia

La policia espanyola ha detingut a Girona un pedòfil que assetjava menors després d'aconseguir que li enviessin fotografies íntimes. L'home, que ja té antecedents per delictes sexuals, simulava ser un jove de 16 anys que feia un treball d'anatomia. Amb aquesta estratègia, aconseguia que les víctimes –totes, menors- li enviessin imatges on apareixien despullades. Després, el pedòfil descobria la seva identitat i amenaçava les noies amb difondre les fotografies si no li'n feien arribar més.

La policia l'ha pogut detenir després que uns pares d'Alacant trobessin imatges de contingut sexual al mòbil de la seva filla i ho denunciessin a la policia. La investigació del cas ha durat quatre mesos. Es té constància que, apart de la menor d'Alacant, el pedòfil va aconseguir enganyar tres noies més. El detingut ha entrat a presó.

La investigació que ha permès detenir el pedòfil va començar ara fa quatre mesos. Aleshores, uns pares d'Alacant van anar a la policia després de veure com la seva filla, menor d'edat, tenia fotografies de clar contingut sexual al seu mòbil. Els pares van denunciar que la noia rebia extorsions i amenaces per part d'un home, a qui havia conegut a través de les xarxes socials.

Inicialment, el pedòfil es feia passar per un jove de 16 anys. Després d'intercanviar-se missatges durant uns dies, i un cop es va haver guanyat la confiança de la menor, l'home li va demanar el telèfon per seguir en contacte. Després, li va fer creure a la noia que feia un treball d'anatomia, i li va demanar que li enviés diferents fotografies del seu cos.

Un cop va tenir les instantànies, on la menor apareixia despullada, el pedòfil es va treure la màscara. L'home va destapar la seva veritable identitat i li va dir a la jove que, si no li continuava enviant més fotos de caràcter sexual, difondria les que ja tenia al seu poder.

Arran de la denúncia, la policia estatal va començar a investigar el cas. Els agents van descobrir que el pedòfil vivia a Girona, en un pis situat al carrer Maçana (en ple barri de Santa Eugènia). Davant la sospita que l'home podria extorquir més menors, els agents van actuar amb rapidesa i el van detenir.

Tres víctimes més

La policia va registrar el domicili del detingut, on va trobar multitud d'arxius informàtics amb un clar contingut pedòfil i nombrosa informació sobre la manera d'actuar del detingut. Amb l'estudi de tot aquest material, els agents han pogut identificar tres víctimes més (també menors d'edat) a qui l'home també estava assetjant. Aquestes joves, però, no s'havien atrevit a denunciar els fets per por i per vergonya que les fotografies apareguessin a Internet.

Els investigadors també van descobrir, a més, que el detingut sabia com cobrir-se les espatlles. Evitava que l'identifiquessin fent servir una gran quantitat de perfils falsos a les xarxes socials. A més, perquè la policia no el descobrís, també utilitzava programes d'encriptació per dificultar que el rastregessin a la xarxa.

L'operació policial que ha permès detenir el pedòfil, que ja acumula antecedents per altres delictes sexuals, s'ha dirigit des de la comissaria d'Alacant. També ha comptat amb el suport d'agents de la comissaria de Girona.

El detingut va passar a disposició judicial divendres passat 22 de gener. Després de prendre-li declaració, el jutge en va ordenar l'ingrés a presó.