Troben més de 1.700 plantes de marihuana a dins d'una casa de Sant Julià de Ramis

Els inquilins tenien la llum punxada

Agents dels Mossos d’Esquadra investiguen dos homes, de 49 i 57 anys, de nacionalitat lituana i ucraïnesa, tots dos veïns de Sant Julià de Ramis (Gironès), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
Els fets es remunten al mes de novembre de l’any passat quan els mossos van començar a sospitar que en un domicili de Sant Julià de Ramis hi podria haver una plantació de marihuana.
 
Durant la investigació els agents van comprovar que en una petita terrassa de l’habitatge hi havia dues màquines d’aire condicionat que funcionaven a ple rendiment. Durant la investigació també es va comprovar que malgrat que la casa tenia subministrament elèctric, el comptador constava donat de baixa a la companyia elèctrica.
 
Finalment, el passat 18 de gener, els agents van contactar amb els dos inquilins de l’habitatge i van accedir a la casa.
 
A l’interior van trobar una plantació de 1.705 plantes de marihuana i 30 plantes mare per fer esqueixos, repartides en dues plantes de l’habitatge. A més de les plantes també hi havia una instal·lació de làmpades, transformadors, bombetes i aparells d’aire condicionat per tal de fer créixer i garantir el cultiu.
 
Per aquest motiu, els mossos investiguen els dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.
 
Els dos investigats hauran de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan siguin requerits.