La Fundació MAP obre un B&B al centre de Ripoll

També compta amb restaurant i lloguer de bicicletes

La Fundació MAP, que dóna feina a persones amb discapacitat i risc d'exclusió social al Ripollès, ha obert un 'Bed and breakfast' –allotjament i desdejuni- al centre de Ripoll. Es diu Bressol B&B i està situat al segon pis de la plaça Sant Eudald, al número 5. Té tres habitacions dobles i una de familiar amb una capacitat total per a 10 persones.

Amb aquest B&B, el MAP reprèn l'activitat en el sector després d'haver gestionat durant 5 anys l'Hotel Rural Cruells de Planoles. En aquest cas, l'activitat complementa la del restaurant i lloguer de bicicletes CAT Can Guetes de Ripoll, també gestionat per l'entitat, i per això la recepció s'ha ubicat en aquest indret.

Els hostes han de fer el 'check-in' al CAT Can Guetes, situat a 500 metres del Bressol B&B. Els primers hostes del Bressol B&B de Ripoll van entrar el mes de desembre passat. La Fundació MAP, que dóna feina a persones amb discapacitat i risc d'exclusió social al Ripollès, ha apostat per obrir aquest nou espai. El servei forma part del Centre Especial de Treball CETMAP, que actualment té 155 treballadors, 117 dels quals amb certificat de discapacitat. Aquest centre treballa en línies d'activitat que generin ocupació a la comarca on poder inserir laboralment a persones amb discapacitat i risc d'exclusió social.

El B&B s'ubica al centre de Ripoll, en un segon pis de la plaça Sant Eudald al número 5. Consta de tres habitacions dobles i una de familiar amb capacitat total per a deu persones. La reforma i adequació del pis es va realitzar durant el 2015 i es va finançar en part amb un ajut Leader que atorga el Departament d'Agricultura de la Generalitat.

Aquesta activitat complementa la del restaurant i lloguer de bicicletes CAT Can Guetes de Ripoll, també gestionat per l'entitat, i per això la recepció s'ha ubicat en aquest indret. Els hostes han de fer el 'check-in' al CAT Can Guetes, situat a 500 metres del Bressol B&B. La idea és "reforçar" l'activitat d'aquest primer establiment on hi treballen actualment 6 persones. De cara a la temporada alta no es descarta la contractació de més personal ara que s'ha incorporat aquest nou allotjament.

Les reserves es poden fer directament al web de Bressol B&B i a través de les plataformes de reserves Booking i Airbnb.