Inauguren la remodelació de la plaça Major i del parc de l’església de Borrassà

El cost total de les obres és de 47.101 euros

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, han inaugurat aquest dissabte les obres de remodelació de la plaça Major i del parc de l’església de Borrassà, a l’Alt Empordà.

Els treballs tenien com objectiu millorar la qualitat d’aquests espais públics i, des de la Diputació de Girona, assenyalen que han servit per visualitzar millor els elements barrocs de l’església d’aquesta localitat. En concret, s’ha construït una zona pavimentada, s’han canviat els plataners malalts que hi havia a l’espai per onze arbres de dues espècies diferents, s’ha col·locat una barana, s’han fixat bancs i a la plaça Major s’ha creat una vorera amb toves naturals. El cost total de les obres és de 47.101 euros, part d’ells aportats per la Diputació de Girona.

Les obres de restauració d’aquests dos espais s’han inaugurat aquest dissabte, en el marc de la festa de Sant Sebastià. D’una banda, pel que fa al parc de l’església de la vila, s’ha construït una zona pavimentada coincidint amb els eixos de la plaça mossèn Pere Puig i s’ha millorat l’espai de jocs infantils. També s’han canviat els plataners que estaven malalts per onze arbres de dues espècies diferents - Liquidambar styraciflua i Auró blanc- que s’han col·locat alineats per així millorar la visibilitat de l’entrada barroca de l’església.

A més, s’ha col·locat una barana a dalt de l’escalinata que dóna accés al carrer Pou Comú i s’han fixat diversos bancs.Pel que fa a la plaça Major, s’hi ha creat una vorera amb toves naturals millorant així la comunicació entre l’ajuntament i el lateral de l’església. També s’han plantat nous arbres de les mateixes espècies anteriorment mencionades, s’han col·locat diverses plantes, i més bancs per als veïns. L’empresa Salvador Serra s’ha encarregat de realitzar les obres.

El projecte ha comptat amb les ajudes de la Diputació de Girona: 21.675 euros procedents dels fons de cooperació del 2015 a la remodelació de la plaça mossèn Pere Puig i 12.000 mitjançant el conveni de concessió directa per als treballs de la plaça Major. En total, l’ens supramunicipal ha aportat 33.675 euros tot i que el cost total de les obres ha pujat fins als 47.101,1 euros.