Guanya l'opció contraria a la construcció del nou espigó al Port d’Aro

'Recuperem el Nord-Socis Indignats' ha aconseguit 319 vots

Les eleccions s’han realitzat aquest dissabte al matí. Dels 870 socis amb dret a vot només n’han votat 374. Tot i això, el 90% dels vots (319) han anat a parar a la candidatura de socis contraris a la construcció d’un nou espigó i que també estaven en contra d’eliminar part dels amarratges dedicats a les petites embarcacions per prioritzar els vaixells de gran eslora.

Un projecte que va tirar endavant l’anterior junta de la mà del seu president, Tomás Fanjul, i que també defensava la candidatura “continuista” anomenada Horitzons i encapçalada per Carles Malfeito. Una llista que només ha obtingut 49 vots. A part, s’han registrat cinc vots nuls – paperetes que estaven enganxades- i un vot en blanc.

Aquestes eleccions arriben després del xoc de posicions entre els socis del Club Nàutic d’aquesta localitat. Tot va arrencar el passat mes de setembre quan es va donar a conèixer que l’anterior direcció del club havia decidit tirar endavant una concessió per construir un nou espigó de 75 metres, més gran que l’actual, davant del paratge protegit de Punta Prima i eliminar 250 amarratges, deixant fora les embarcacions de petita eslora per prioritzar l’espai per a d’altres de més grans. Unes propostes que van aixecar el rebuig unànime de gran part dels socis de l’entitat que van fer manifestacions, van presentar la idea davant de la Generalitat i van constituir una nova agrupació, els Indignats Nàutic Port d’Aro.

 


En aquesta línia, la Generalitat – mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat- i l’Ajuntament de Platja d’Aro ja van manifestar les seves objeccions a la proposta d’ampliar la bocana. Una deriva “elitista” segons el portaveu dels indignats i de la candidatura contrària al projecte, i que suposaria transformar el Port d’Aro en un “dels més cars de tot el Mediterrani”.

“Lluitarem per aturar-ho”

Ara, els socis contraris al projecte hauran de gestionar la renovada concessió dels amarradors i de les instal·lacions de la marina que la Generalitat va aprovar i va adjudicar a una unió temporal d’empreses (UTE) amb la promotora Sierra de Mias. Un projecte amb el qual discrepen profundament. No obstant això, Arau ha destacat que no els faltaran les forces i, a partir d’ara, intentaran establir converses amb la concessionària i la Generalitat per aturar el projecte o introduir-hi canvis. “Entenem que ningú el vol, el 90% del port no hi ha està d’acord com tampoc ningú de la zona. No volem temes especulatius dintre del port”, ha detallat.

En aquest sentit, Arau ha comentat que es sentien “molt contents” perquè han aconseguit el recolzament del 90% dels socis que han votat i ha assegurat que lluitaran “tant com puguin” per aturar el projecte. “Nosaltres volem que els amarradors d’embarcacions amb sis i vuit metres es quedin i que no es faci cap nou espigó, volem un port econòmic per a tothom”, ha detallat.
Pel que fa a la poca participació dels comicis, el portaveu li ha tret importància tot assenyalant que gran part dels membres són persones d’edat avançada o de fora del territori de les comarques gironines que no hi ha pogut assistir. “No obstant això ens han fet arribar el seu suport i energia i s’ha demostrat que hi havia molta gent empipada”, ha explicat.