Un operari municipal troba un maletí amb més de 14.000 € al polígon Mas Xirgu de Girona

El treballador el va portar a la Policia Municipal i ja s'ha retornat al propietari

Ensurt amb final feliç el que va viure un empresari la setmana passada. L'home portava una bandolera amb 14.000 euros a l'interior i, quan estava al polígon Mas Xirgu, li va caure sense que se n'adonés. Però la bona fe d'un treballador de les brigades municipals de l'Ajuntament, que fa feines de lampista, li ha permès recuperar-lo.

L'operari, Toni Sánchez, estava reparant l'enllumenat quan va advertir la presència de la bandolera a terra. Era dijous passat, 14 de gener, poc abans d'un quart de deu del matí. La bossa, de color negre, es trobava cap al final del carrer Joan Turró i Cabratosa, enmig de la vorera, en una zona de tallers propera al parc de Bombers.

"La bossa estava en mala posició, com si a algú li hagués caigut", ha explicat Sánchez, que aquest matí ha tornat al lloc. Ell i el seu company de brigada (van en parella amb un camió grua) van obrir-la per veure què contenia. En una cremallera petita, hi van trobar un bitllet de deu euros i algunes monedes. La sorpresa, però, va venir quan van obrir l'altra part de la bandolera.

Dos sobres amb més de 14.000 euros

"A dins hi havia dos sobres amb calers i també alguns documents del propietari", ha concretat Sánchez. L'operari no s'ho va pensar ni un moment. Va recollir la bandolera i la va portar a l'oficina d'objectes perduts de la Policia Municipal, per si en podien localitzar el propietari. "No em va passar ni un moment pel cap quedar-me amb els diners; només tinc aquesta opció, no està bé quedar-se allò d'algú altre", ha explicat l'operari.

Un cop la bandolera va ser a comissaria, allà els agents i el personal de l'oficina van examinar-ne el contingut. Apart dels dos sobres plens de diners (en total, 14.276,87 euros) a l'interior hi havia altres objectes personals de l'empresari i un document que va permetre a la policia poder-lo localitzar. Després de fer les gestions pertinents, el propietari –que es vol mantenir en l'anonimat- ja ha anat a comissaria, on ha pogut recuperar la bandolera extraviada.

Un cap de setmana d'hotel com a recompensa

La bona acció de l'operari, però, ha tingut recompensa. Des de l'oficina, quan algú hi porta un objecte perdut, es dóna l'opció de deixar el telèfon perquè, si es localitza el propietari, es pugui posar en contacte amb aquell qui ho ha trobat per agrair-li. I això és el que va fer l'empresari. En agraïment pel seu bon gest, l'home –que es vol mantenir en l'anonimat- ha regalat un cap de setmana d'hotel a Sánchez i a la seva família.

"Em va explicar que la motxilla li havia caigut al terra, que no se n'havia adonat i que va tenir sort que la trobéssim nosaltres; estava molt agraït i content, i jo també per haver-lo conegut i per haver-me fet aquest petit obsequi", ha dit Toni Sánchez. I ha conclòs: "Si fas el bé, et ve el bé".

Aquest no és el primer cop que els operaris de les brigades municipals de Girona es troben objectes perduts pel carrer. Però sí que és el primer cop que un d'ells es topa amb tants de diners en efectius extraviats en plena vorera.

El tinent d'alcalde i regidor de Seguretat de Girona, Joan Alcalà, ha volgut agrair "l'acció de bona fe i la col·laboració d'aquest ciutadà amb la Policia Municipal". Alcalà també ha subratllat que, accions com que la que ha fet l'operari, "reforcen els valors de la nostra societat i el nostre sentiment de comunitat".