ERC qualifica de 'frau democràtic' l'elecció de Ballesta com a nou alcalde de Girona

La coalició lamenta "l’espectacle" que ha patit la ciutat aquests darrers dies

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona s’ha pronunciat sobre l’elecció d’Albert Ballesta com a successor de Puigdemont, una persona que anava en la posició 19 de la llista de Convergència i Unió a les passades eleccions municipals.

La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha qualificat la decisió de “frau democràtic” i ha lamentat “l’espectacle que han hagut de patir els gironins i gironines aquests darrers dies".

Roca ha valorat que “l’elecció a dit del número 19 de la llista, que ni tant sols és regidor, denota una manca de respecte absolut cap a la ciutat i cap a la institució”. La portaveu del grup municipal també s’ha referit a les converses i corredisses dels darrers dies, que han projectat “una imatge de mercadeig envers la figura de l’alcalde de la ciutat”, i ha titllat aquesta situació ”d’espectacle lamentable que Girona no es mereix”.

Les quotes

Maria Mercè Roca ha expressat que “Girona no és un tauler d’escacs entre dues formacions polítiques (CDC i Demòcrates)” i que el que ha succeït forma part de “la cara desagradable de la política”. Una política, ha afegit, “que poc té a veure amb els ciutadans i amb la ciutat”. Roca ha conclòs afirmant que ambdues formacions polítiques han demostrat que “Girona està a la cua de les seves prioritats”, i que abans pensen en “els càrrecs i les quotes de poder”.

Maria Mercè Roca ha valorat que “aquesta decisió situa en una difícil posició al conjunt dels actuals regidors de govern”, doncs es projecta la imatge que “cap d’ells està preparat per assumir l’alcaldia i que han d’anar a buscar al candidat idoni en les darreres posicions de la llista electoral”. La portaveu del grup ha assegurat que “l’equip de govern sempre demana responsabilitat a l’oposició” però que ara “qui s’ha comportat de forma absolutament irresponsable amb la institució i amb la ciutat han estat ells”.
 
Per últim, Roca ha afirmat que “en política municipal les persones són molt importants”, i que en aquest sentit Girona tindrà un Alcalde “que no ha votat ningú, que no té experiència en gestionar el municipi” i que a més, ha afegit, “no sabem res de la seva idea de ciutat”.