A presó dos nois per robar a sis establiments i a dos domicilis d'Olot

Es tracta de dos joves de 21 anys, veïns d'Olot i Barcelona i amb antecedents

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal d'Olot han detingut dos nois de 21 anys i veïns de Barcelona i Olot com a presumptes autors d'un delicte d'usurpació i desobediència als agents de l'autoritat.

La primera detenció es va produir el 9 de gener quan la Policia Municipal de la capital de la Garrotxa va rebre l'avís d'una veïna que alertava de la intrusió de dos individus en un habitatge. Quan els agents hi van anar, se'ls van trobar dormint. En veure'ls, van posar resistència però finalment la policia els va poder detenir per un delicte d'usurpació i desobediència a l'autoritat. Arran de la detenció, se'ls va poder relacionar amb diversos robatoris contra el patrimoni que s'havien produït a Olot des de l'estiu passat.

Els delictes es van cometre els mesos de juliol i desembre de l'any passat. Concretament, cinc robatoris amb força a establiments d’Olot: una perruqueria, un basar xinès, un centre de teràpies de salut, un establiment (situat al carrer Proa) i una botiga de motos. En aquests robatoris, el lladre es va endur tres ordinadors, productes de perruqueria, objectes personals, objectes diversos i diners en efectiu. El botí es va valorar en més de 8.600 euros.

Arran de la detenció del 9 de gener passat, quan una veïna va alertar de la intrusió de dos individus en un habitatge, els mossos van poder relacionar els cinc robatoris esmentats anteriorment amb un d'aquests homes detinguts. Es tracta d'un noi de 21 anys, nacionalitat marroquina i veí de Barcelona, com a presumpte autor d'aquests robatoris. La seva detenció, un cop relacionat amb els robatoris, es va produir el 13 de gener.

De forma paral·lela, els mossos tenien coneixement de tres robatoris més a Olot que van succeir els dies 5 i 9 de novembre de l'any passat en una empresa i en dos domicilis del centre. Gràcies als indicis localitzats al lloc dels fets, els mossos van determinar que el lladre havia actuat sol. La investigació també va culminar el mateix 13 de gener. El detingut és un noi, també de 21 anys, nacionalitat marroquina i veí d'Olot, com a presumpte autor dels robatoris amb força en dos domicilis i un robatori amb força a un establiment.

Els dos detinguts, amb antecedents, van passar el dia 14 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, que va ordenar el seu ingrés a presó.