L'alcalde i dos regidors de Viladasens abandonen la CUP pel 'no' a Mas

Asseguren que recelen del pacte assolit amb JxSí

L'alcalde i dos dels tres regidors que la CUP té a Viladasens (Gironès) han decidit desvincular-se de la formació perquè consideren que ja no els representa. En un comunicat, tots tres asseguren sentir-se "molestos" per les "dificultats" que hi ha hagut a l'hora de lligar un acord amb Junts pel Sí (JxSí) al Parlament.

Però no només això, sinó que també recelen de "les conseqüències que el pacte assolit pugui presentar en els propers mesos". Ara, amb la seva sortida de la CUP, la formació només té un regidor al consistori dels cinc que hi ha. L'altre, en aquest cas una regidora, és de CiU.

Viladasens és un petit poble del Gironès on hi viuen 221 habitants. A les municipals del maig passat, la candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA) va imposar-se a les urnes. Els 74 vots que va rebre la llista, davant dels 55 que va obtenir la de CiU, van donar no només l'alcaldia a la CUP-PA sinó que li van permetre tenir tres regidors dels quatre que formen el ple.

Ara, però, l'alcalde Josep Massó i dos dels regidors, Josep Lladó i Albert Murtra, han decidit desvincular-se de la CUP. En un comunicat, asseguren que abandonen la formació perquè estan "molestos per les dificultats que hi ha hagut per aconseguir un acord amb Junts pel Sí" al Parlament que permetés escollir president i formar Govern. I no només això, sinó que també recelen del pacte assolit "per les conseqüències que pugui presentar durant els propers mesos". Amb aquesta decisió, la CUP passa a tenir un sol regidor. És Albert Saus, que és tinent d'alcalde. L'altra cadira de ple, la cinquena, l'ocupa la regidora per CiU Laida Batllori.