Una investigació determina que és legal pagar màsters a càrrecs de confiança de la Diputació

La corporació dóna el cas per tancat

El passat mes de setembre, el sindicat de funcionaris CSI-F va destapar que s'havien pagat màsters a Esade a quatre càrrecs directius i de confiança del Dipsalut i que així ho havia posat de relleu una auditoria del 2013, que advertia d'una despesa de 19.6000 euros en aquesta matèria.

Després de saltar a la llum aquesta situació, el president de la Diputació, Pere Vila, va demanar al Dipsalut que obrís un expedient informatiu per esclarir si el pagament d'aquests estudis s'ajusta a la normativa en matèria de personal al servei de les administracions públiques. La CUP també va portar aquest tema al ple quan es va saber tot i aquest dimarts el diputat Lluc Salellas ha tornat a demanar en quin moment es trobaven les investigacions.

El president del DipSalut, Josep Maria Corominas, ha explicat que havien demanat als serveis jurídics de la Diputació que emetessin un informe i, així mateix, havien demanat l'opinió a un expert de la UPF, a qui van encarregar un altre informe sobre aquesta qüestió.

Segons ha assenyalat, els dos informes van en la mateixa línia i apunten que la Diputació de Girona no va cometre cap il·legalitat. "En l'informe també s'incorpora una sentència del 9 de juny d'un tribunal europeu que deixa clar que no es pot discriminar l'accés al dret a la formació a personal per ser eventual o fix", ha explicat.

Des de la corporació donen per tancat l'assumpte i asseguren que s'han seguit tots els passos per esclarir si tot el procediment es va fer ajustat a la llei. Des de la CUP, Salellas ha criticat que hagin pagat entre 3.000 i 5.000 euros per aquest informe encarregat a un catedràtic de la UPF.