Confirmats els 6 anys i mig de presó pel jove que va forçar una noia a fer-li una fel·lació a Girona

L'alt tribunal desestima el recurs de la defensa

El Tribunal Suprem (TC) ha confirmat la pena de 6 anys i mig de presó per al jove que va obligar una noia a fer-li una fel·lació a la plaça Josep Pla de Girona. L'agressió va tenir lloc la matinada de l'11 d'abril del 2014. El condemnat, Allin Daniel Nistor, va abordar la víctima i la va empènyer cap a un portal, on va abusar d'ella. Una veïna va sentir cridar la noia i va anar-la a socórrer.

L'Audiència va condemnar Nistor per agressió sexual i lesions. La defensa va recórrer davant del Suprem i ara, l'alt tribunal ha confirmat la condemna. El TC dóna credibilitat al relat de la víctima, tot i que presentés algunes llacunes, i subratlla que més enllà de la declaració de la noia, hi ha altres proves incriminatòries.
L'agressió sexual va tenir lloc cap a les sis del matí de l'11 d'abril del 2014. La víctima tornava a casa després de sortir de festa quan el processat la va abordar a l'alçada de la plaça Josep Pla. Allin Daniel Nistor, que aleshores tenia 28 anys, va empènyer la noia cap a un portal amb la intenció d'abusar-ne sexualment.

El processat va posar el jersei que portava sobre la cara de la noia, li va tapar la boca perquè no cridés i la va arraconar contra la paret. Després, la va colpejar i la va obligar a fer-li una fel·lació, dient-li que si cridava la mataria.

Una veïna que havia escoltat els crits va anar a socórrer la jove. Perquè Nistor l'alliberés, va dir-li que havia trucat a la policia. Aleshores, abans de fugir a corre-cuita, el condemnat va agredir les dues dones (a la noia li va donar puntades de peu i a la veïna, la va colpejar al braç i li va fer la traveta). Poc després, una patrulla de policies el va detenir.

L'Audiència de Girona va condemnar Nistor a una pena de 6 anys i mig de presó per agressió sexual i lesions. La sentència, dictada la primavera de l'any passat, també imposava al jove 6 anys de llibertat vigilada, una multa de 180 euros i l'obligava a pagar una indemnització de més de 15.000 euros. A més, un cop sortís de la presó, el tribunal també prohibia a Nistor acostar-se a la víctima durant deu anys.

La defensa del jove va recórrer la sentència davant del Suprem. Al recurs, l'advocat sostenia que no hi havia prou base per condemnar Nistor, i subratllava entre d'altres que la declaració de la víctima era "vaga i imprecisa" i que no recordava "aspectes substancials" de l'agressió sexual.

"Dades significatives"

El TC, però, rebutja aquest argument. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Andrés Palomo, recorda que la jove havia begut i subratlla que, encara que no ho recordés tot, va aportar "dades tan significatives" com que l'agressor era "un jove prim, amb els cabells que tendien a castany, amb accent estranger" i en va descriure la roba que duia.

L'alt tribunal, a més, també desestima que, com va sostenir Nistor al judici, la relació fos consentida. No només per la declaració de la veïna que va socórrer la víctima, sinó també perquè hi ha altres proves que incriminaven directament l'acusat.

Per exemple, que quan la policia el va detenir duia el jersei al revés i la bragueta descordada o que la noia estava "plorant amb un atac d'ansietat" i tenia la cara "envermellida" pels cops. A més, el Suprem també subratlla que les lesions que tenia la víctima (però també la veïna) eren "absolutament incompatibles amb una relació consentida de tocaments mutus", com sostenia el processat.

Per tot això, el TC desestima el recurs de la defensa i confirma íntegrament la condemna de l'Audiència de Girona.