Jordi Savall inaugura demà la temporada de clàssica a Girona amb l'Auditori gairebé ple

El músic interpretarà "Els Concerts Reials a la Cort del Rei Sol"

Després d’alguns anys d’absència a l’escenari de l’Auditori de Girona, Jordi Savall, una de les figures cabdals en l’àmbit de la interpretació de la música antiga, recupera la viola de gamba per acostar al públic l’exquisida música francesa. Acompanyat dels músics de Le Concert des Nations, els millors especialistes en el barroc francès, presentarà una selecció de dos importants reculls de François Couperin.

El concert, que tindrà lloc demà a les 21h, comptà amb gairebé totes les entrades venudes malgrat encara en queden de disponibles a 15 euros.

Prèviament, a les vuit del vespre a la Sala Petita de l’Auditori, tindran lloc les “Trobades amb...”, el cicle de conferències prèvies als concerts en el marc de l’Auditori Obert, i que en aquesta temporada s’estrenen precisament amb una conferència a càrrec del propi artista.

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, amb els quals explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música.

Al llarg de la seva fecunda carrera musical, ha estat guardonat amb les més altes distincions nacionals i internacionals, i ha enregistrat i editat més de 230 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispànic i mediterrani.