Els Bombers registren una quarantena de sortides pel vent fins les dues de la tarda

El més destacat és la caiguda d'un mur de sis metres a Portbou

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut des de les dotze de la matinada d'avui i fins a les dues de la tarda fins a 45 avisos per les fortes ventades que es registren principalment a l'Alt i Baix Empordà, com també a la Garrotxa i el Ripollès. En total ha estat necessari actuar en una quarantena de casos.

El més destacat ha tingut lloc a Portbou (Alt Empordà) quan el vent ha tirat a terra un mur de sis metres de llarg per dos d'alçada d'un aparcament en un camp del municipi. Afortunadament no s'han hagut de lamentar danys en els vehicles ni tampoc personals. Els Bombers s'hi han desplaçat per a retirar la runa que bloquejava l'entrada a l'aparcament.

Pel que fa a la resta d'actuacions pertanyen a la retirada de branques i restes d'arbres que han caigut pels carrers i carreteres, com també la de cartells, vidres i altres elements del mobiliari urbà que es poden haver vist afectats. A Figueres (Alt Empordà), els Bombers han fet diverses sortides, entre elles una per a subjectar un cablejat telefònic que ha caigut de la façana d'un habitatge.

126 km/h a Portbou

Precisament el municipi de Portbou és on més s'ha notat la força del vent. A dos quarts de dues de la tarda s'han registrat cops de vent de fins a 126 km/h, mentre que durant la resta del dia s'han mantingut en una mitjana de 65 km/h sostinguts.

Altres valors destacats a l'Alt Empordà són els 103 km/h a Navata, 96,8 km/h a Roses, 89,3 km/h a Sant Pere Pescador i els 82 km/h a Cabanes; 90 km/h a Castell d'Aro (Baix Empordà), 68 km/h a Olot (Garrotxa) i 52 km/h a Girona.