Onada de robatoris a Sarrià de Ter

S'han registrat uns sis robatoris arreu del municipi i es té constància d'altres intents frustrats

El municipi de Sarrià de Ter, al Gironès, està patint una onada de robatoris. Els primers casos van succeir ara fa unes tres setmanes i fins ara ja s'han registrat sis robatoris en diversos pisos i cases de barris diferents de la vila.

En alguns casos, els lladres no tenen cap mirament i accedeixen a l'interior dels domicilis de nit quan propietaris estan dormint. Un cop a dins s'emporten objectes de valor, joies i diners. Fins i tot, en un dels casos, van intentar endur-se un cotxe.

Els fets els va donar a conèixer el mateix regidor de Seguretat Ciutadana de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, en una entrevista a Ràdio Sarrià.

Aquest dissabte, Fajula ha explicat que també tenen constància de diversos intents de robatoris frustrats ja que els veïns, en escoltar sorolls estranys, van avisar a temps la policia i els lladres van haver de fugir del lloc abans d'aconseguir emportar-se cap botí. De moment, s'han registrat robatoris en habitatges del carrer Major, el carrer de les Lloses o a la zona de la rasa, entre d'altres indrets. "La setmana vinent ens reunirem amb membres del cos dels Mossos d'Esquadra per analitzar el que està passant", ha explicat el regidor. En un dels casos, que va succeir en un immoble del carrer Major, els lladres van entrar-hi de nit quan la propietària dormia.

No obstant això, la dona va aixecar-se perquè es trobava malament i en baixar a la planta baixa va trobar-se amb totes les llums obertes i la porta d'entrada de la casa també oberta. En un altre cas, els delinqüents van intentar emportar-se un cotxe. "En cap moment estem dient que es tracti d'una gran alarma, sabem que també hi ha altres robatoris en altres municipis propers, però recomanem als ciutadans que tanquin bé les portes", ha comentat el regidor.

Fins ara ja s'han detingut dos persones, amb antecedents policials, una de les quals havia comès altres robatoris a Girona. Totes dues han passat a disposició judicial. Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Sarrià de Ter i la Policia Municipal de Girona han incrementat la vigilància al municipi.