L'Oncotrail aconsegueix prop de 100.000 euros per ajudar malalts de càncer

La cursa solidària de la Fundació Oncolliga Girona recapta un 34% més que l'edició anterior

La tercera edició de la cursa benèfica Oncotrail, celebrada el 3 i 4 d'octubre del 2015, s'ha tancat amb un balanç final de 95.161,34 euros recaptats, xifra que es queda una mica per sota de l'objectiu de 100.000 que s'havien marcat els organitzadors.

Amb tot, la cursa solidària de 100 quilòmetres ha superat en un 34% la recaptació aconseguida l'any 2014. La iniciativa té com a objectiu recaptar diners per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars. L'itinerari és circular i transcorre per paratges de mar i muntanya del Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell. La primera edició va tenir lloc el 2013 i en la del 2015 hi ha hagut 605 participants.

Pel que fa a la recaptació, que s'aconsegueix amb les aportacions dels equips participants, 71.115,54 euros es destinaran a comprar llits, butaques i altre material per als hospitals gironins per millorar les habitacions on s'ingressen els malalts de càncer o les sales on reben quimioteràpia.15.000 euros més es destinen a una beca d'investigació que ha guanyat un projecte del grup d'Hematologia de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona per identificar quins són els pacients de leucèmia aguda amb alt risc de recaiguda per oferir-los un tractament més individualitzat.Finalment s'han destinat 9.000 euros més a la compra de material ortopèdic que la Fundació Oncolliga Girona oferirà en préstec als malalts de càncer.