Dues detingudes per robar la pensió a una octogenària a Palafrugell

Són dues dones de 37 i 47 anys que es van endur 1.000 euros

El matí del 27 d'octubre de l'any passat, una veïna de Palafrugell octogenària va anar al banc a treure els diners de la pensió, un total de 1000 euros. Al sortir del banc es va adreçar al mercat per comprar quan de cop es va adonar que algú li havia fet un tall a la bossa de mà i li havia sostret el sobre amb els diners.

Arran els fets, els mossos van iniciar una investigació per tal de localitzar els autors del furt. Aquesta metodologia es coneix com a "cogoteros". Consisteix en observar la possible víctima com extreu diners d'una entitat bancària, posteriorment se li fa un seguiment fins arribar a un lloc òptim per sostreure els diners -normalment sense violència- però fent-se valer de la distracció o mitjançant el tall de la bossa de mà. En aquest cas van actuar tres persones, un home i dues dones. L'home va assenyalar la víctima, i les altres dues dones s'hi van atansar mentre una d'elles feia un tall a la bossa.

El dia 18 de desembre, la Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) va veure els presumptes autors en un carrer de la mateixa població. Mossos i Policia Local van fer recerca per la zona i només van poder detenir les dues dones com a presumptes autores d'un delicte de furt. Tenen 37 i 47 anys, són de nacionalitat cubana i espanyola i residents a Badalona i Barcelona, respectivament.

Una d'elles duia un estoig amb 6 fulles tipus 'cútex' , que suposadament hauria utilitzat per cometre el delicte. Les detingudes, amb antecedents, van passar el 19 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta a l'espera de detenir l'altra home implicat.