Isabel Muradàs fa el pas endavant i es postula com a alcaldessa de Girona

Reivindica que Demòcrates té "aspiracions legítimes" a fer-se amb l'alcaldia de la ciutat després de la renúncia Puigdemont

Isabel Muradàs no amaga que li agradaria ser la nova alcaldessa de Girona. "Seria un repte difícil però l'orgull seria molt gran", ha reconegut 24 hores després de ser proclamada alcaldessa en funcions després de la renúncia de Carles Puigdemont per presidir la Generalitat. Muradàs és la primera tinenta d'alcalde i, per això, per normativa ha rebut l'encàrrec en funcions mentre no es designa formalment el nou alcalde. Hi ha un període de deu dies hàbils per proclamar-lo per ple.

A les passades eleccions municipals, Puigdemont encapçalava una llista configurada per una àmplia coalició on hi confluïen persones de Convergència, d'Unió, d'Avancem i també candidats independents. Isabel Muradàs ocupava el segon lloc de la llista, com a quota d'Unió abans que la federació nacionalista es trenqués. Ella és un dels membres descontents amb el partit de Duran i Lleida que va decidir estripar el carnet de la formació per passar-se a Demòcrates de Catalunya.

L'alcaldessa en funcions ha dit que a banda de tenir en compte la vàlua del possible substitut de Puigdemont, també caldrà escoltar la veu dels partits que integren el grup municipal de CiU. En aquest sentit, assegura que Demòcrates té aspiracions "legítimes" per reclamar l'alcaldia. "Estic a la disposició del que s'acabi decidint i per fer pinya entre tots plegats per tirar endavant pla de treball de govern", ha afegit.

Amb la sortida de Puigdemont, la proporció entre els membres procedents de CDC i de Demòcrates s'iguala. El nou regidor que entrarà al govern serà Vicenç Estanyol, també procedents de les files de Demòcrates. Això deixa un empat a quatre regidors per part de CDC i Demòcrates, a banda de la tinenta d'alcalde Glòria Plana (Avancem) i de l'independent Cristòbal Sànchez.

Sonen diversos noms a CDC

Isabel Muradàs és, incontestablement, la candidata de Demòcrates per succeir Puigdemont. Dins del grup de Convergència, però, les coses no són tan fàcils. En les travesses s'hi situen tres noms: la segona tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, la quarta tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, i el regidor de Sostenibilitat i portaveu de CiU a l'ajuntament, Carles Ribas. En les darreres hores també pren força l'opció de Joan Alcalà, sisè tinent d'alcalde i responsable de Via Pública i Seguretat.

A tot això, serà decisiu el candidat que proposi l'exalcalde Carles Puigdemont, que ja va advertir que no es desentendria de l'assumpte. Segons ha confirmat Muradàs, Puigdemont encara no ha expressat quina és la seva opció per rellevar-lo al capdavant de l'alcaldia. Fonts properes a la negociació han confirmat a l'ACN que Puigdemont vol deixar passar el ple d'investidura com a president de la Generalitat d'aquest dimarts per fixar la seva prioritat.