Les netejadores de la seu del Govern a Girona reclamen la readmissió de dues treballadores acomiadades

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dilluns per denunciar una sobrecàrrega de feina

Les netejadores de l'edifici del Govern a Girona s'han concentrat aquest dilluns per reclamar la readmissió de dues treballadores que han estat acomiadades. Duien una pancarta on es podia llegir 'Readmissió acomiadats Grup LD. Generalitat responsable'.

En total eren prop d'una cinquantena, entre les persones que estan en plantilla –no arriben a la trentena- i companys del sector. També demanen que es mantinguin les mateixes hores de treball i si és possible ampliar-les per poder fer el treball "amb dignitat". Es queixen que tenen una sobrecàrrega de feina. Segons CCOO, l'empresa que ha guanyat el concurs –Grup LD- ho va fer amb una oferta insuficient" per mantenir la viabilitat del servei alhora que "el pes de la retallada ha recaigut sobre la plantilla" amb l'acomiadament de dues treballadores i reduint hores del personal.

El sindicat també denuncia que després de reduir hores a una treballadora l'empresa va fer venir una altra empleada d'un altre centre en concepte d'hores extra. A més a més, recorden que aquesta no és la primera vegada que protesten per denunciar la seva situació. Quan es va obrir la nova seu l'any 2011 les treballadores van estar 43 dies amb un campament davant la porta per demanar que no les acomiadessin. El febrer de l'any passat també es van concentrar per rebutjar l'augment de la càrrega de feina que els impedia segons van dir treballar "de forma digna i amb qualitat".

Per tot plegat, denuncien que el sector de la neteja de les administracions públiques s'està "degradant cada vegada més" perquè les institucions permeten que en els concursos es presentin ofertes que no garanteixen el manteniment dels llocs de treball necessaris per fer aquesta tasca. I en el cas de la seu de la Generalitat, fa molt temps que ho pateixen, diuen des de CCOO. I afegeixen que en aquests moments viuen una "càrrega de treball insuportable, produint-se fins i tot casos d'ansietat". Poques hores després de la concentració, l'empresa ha convocat a la delegada sindical i representants de CCOO a una reunió demà al matí.