Carles Puigdemont, de periodista a president de la Generalitat

El convergent ha destacat per la seva versatilitat i capacitat d'arribar a acords

Qui ha d'esdevenir nou president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i Casamajó, destaca per la seva versatilitat, adaptabilitat i facilitat per arribar a acords en el món municipal.

La seva carrera professional es va iniciar el 1981 com a periodista al diari El Punt, on va arribar a ser cap de redacció. També va combinar aquesta tasca publicant al suplement Presència d'aquest mateix mitjà. Posteriorment, entre el 1999 i el 2002 va esdevenir el primer director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), com també director general de la publicació Catalonia Today.

A nivell polític va iniciar-se a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), ajudant a la seva fundació a les comarques gironines. Seguidament es va fer militant de Convergència i Unió (CiU) i diputat al Parlament en les eleccions del 2006, 2010 i 2012, repetint l'any passat dins la llista de Junts pel Sí. Anteriorment també fou director de la Casa de Cultura de Girona del 2002 al 2004.

A nivell municipal Puigdemont es va presentar com a candidat a l'alcaldia de Girona en les eleccions del 2007, però no va aconseguir imposar-se i va quedar relegat a l'oposició. Amb tot, en les següents eleccions municipals del 2011 el convergent es va imposar amb contundència i va escombrar el PSC al capdavant del consistori després de més de 30 anys d'hegemonia socialista.

En les darreres eleccions municipals va tornar a revalidar el càrrec per mantenir-se com a alcalde de la capital del Gironès. Amb tot, també va substituir a Vila d'Abadal com a president de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI).