Puigdemont podria rellevar Mas en la presidència de la Generalitat

El seu nom guanya pes en les negociacions entre JxSí i la CUP

L'alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont (CDC), podria rellevar Artur Mas en la presidència de la Generalitat de Catalunya segons informacions que es desprenen de les darreres negociacions 'in extremis' que estan mantenint Junts pel Sí i la CUP.

Ambdues formacions estan a prop d'un acord per desencallar la investidura i evitar unes noves eleccions al març, segons han confirmat a aquest diari fonts coneixedores.

Sobre la taula hi ha la proposta que Artur Mas deixi de ser el candidat a la Presidència de la Generalitat (a favor de Puigdemont) i a canvi la CUP assumiria la dimissió de part dels seus diputats i garantiria estabilitat al Govern en allò pactat. L'alcalde de Girona aconseguiria més consens que les propostes de fer Muriel Casals o Neus Munté presidentes, després que aquesta última ha tornat a declinar la proposta.

El desenllaç s'hauria de conèixer en les properes hores per poder convocar el ple d'investidura diumenge, a punt d'expirar el termini per convocar comicis