Finalitza la 1a fase d'obres del nou laboratori clínic de l'ICS al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

El projecte té un pressupost de 2,5 MEUR

Han finalitzat les obres de la primera fase de construcció del nou laboratori clínic regional que s'ubicarà al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès) i que comptarà amb 1.800 metres quadrats de superfície.

Els treballs d'aquesta primera fase van arrencar el passat 2 de juliol i s'han concentrat en adequar uns espais disponibles que hi havia a l'edifici sociosanitari La República. El nou laboratori, que està previst que entri en funcionament el proper mes de maig, permetrà unir de forma física els dos laboratoris que hi ha avui en dia, el del Trueta i el de l'Hospital Santa Caterina de Salt, en un sol espai. No obstant això, l'hospital universitari Josep Trueta mantindrà un laboratori de resposta contínua per cobrir les necessitats més urgents. En total, el projecte suposa una inversió de 2,5 MEUR.

A principis del passat mes de desembre va sortir a concurs públic la segona fase dels treballs d'adequació d'aquest espai per valor de 666.000 euros. La segona fase contempla la col·locació del mobiliari específic i els altres equipaments que faran falta en aquest nou laboratori regional. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins el proper 2 de febrer.

Un cop resolt el concurs públic es procedirà a l'equipament del nou laboratori i l'adequació dels espais exteriors. La voluntat és que l'espai entri en funcionament a finals del proper mes de maig. Es preveu que aquest nou laboratori assumeixi la realització de gairebé sis milions de proves l'any i atengui unes 700.000 peticions de l'Hospital Trueta (ICS), l'IAS que gestiona l'Hospital de Santa Caterina de Salt i tres equips d'atenció primària, i l'Hospital de Campdevànol.

Fins ara, el laboratori es trobava a l'hospital Trueta i hi treballaven un centenar de professionals. El nou laboratori clínic unirà els laboratoris que hi havia al Trueta (d'uns 1.200 metres quadrats) i al Santa Caterina de Salt (d'uns 480 metre quadrats). Un cop entrin en funcionament les noves instal·lacions, l'espai que quedi alliberat al Trueta es reutilitzarà i servirà per ampliar - i gairebé doblar la superfície- de la secció d'urgències que passarà d'uns 1.200 metres quadrats a 2.400 metres.