La família del nen mort de Girona van ser requerits pel consolat americà

La família del pare portava temps intentant-los localitzar sense èxit

Els Mossos d'Esquadra van visitar el pare del nen mort el dia 31 de desembre a casa seva. En aquell moment, el petit ja feia setmanes que estava mort. La policia va anar fins al domicili de la família requerida pel consolat dels Estats Units. Algú de l'entorn de la família estava preocupat i es va posar en contacte amb el consolat americà a Barcelona perquè no aconseguia parlar amb la família.

Per això, el consolat va demanar a la policia que fes d'intermediari i s'acostés al pis –situat al barri de Sant Pau- per veure si tot anava bé. Així ho van fer els mossos, que el passat 31 de desembre van anar fins a casa de la família.

Fonts policials han confirmat que els agents van pujar fins al quart pis i que van tocar el timbre de la porta. L'home, un ciutadà americà de 38 anys, els va obrir i els va explicar que tot anava bé i que es trobava perfectament.

Va ser llavors quan els mossos li van demanar que es posés en contacte amb el consolat americà, ja que l'estaven intentant contactar sense èxit. Els agents no van passar de la porta i en cap moment van veure res estrany que els fes sospitar que a pocs metres d'ells hi havia el cadàver del nen. Per això, van marxar del pis i van donar per finalitzada la seva gestió.

Fonts del consolat han declinat fer declaracions a l'ACN perquè, segons apunten, la legislació de privacitat els impedeix informar en casos on hi ha ciutadans americans involucrats. En tot cas, han puntualitzat que el pare no tenia cap relació laboral amb el consolat.

Segons han explicat alguns veïns, la família feia setmanes que vivia aïllada dins del pis. Els nens ja no sortien a jugar i tampoc venien la mare. Només, de forma esporàdica, veien el pare que, segons alguns testimonis, havia canviat d'actitud i ja no es relacionava ni se saludava amb ningú. Els pares havien explicat temps enrere que els nens no estaven escolaritzats perquè seguien un mètode d'aprenentatge a través d'Internet.

La investigació avança

Aquest dijous està previst que es coneguin alguns detalls més que ajudin a esclarir els fets. Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona han practicat l'autòpsia al petit. L'avançat estat de descomposició en què es troba el cos –que porta més d'un mes a la casa- pot dificultar la seva tasca.

Una de les hipòtesis que tenen els investigadors és que el nen hauria emmalaltit, que els pares no l'haurien portat al metge i hauria mort a casa. Aquest és un dels extrems que haurà de confirmar o desmentir l'autòpsia i les anàlisis de tòxics que es faran al cadàver. El cos no presentava signes evidents de violència.

Els pares continuen detinguts i la policia els considera autors d'un delicte d'homicidi imprudent. Està previst que passin a disposició judicial divendres. Els altres dos fills de la parella –un nen i una nena adolescents- estan sota la tutela de la Direcció general de la infància i l'adolescència.